Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα υποδέχθηκαν τον Μακρόν οι Γάλλοι αγρότες

Έχασε την ψυχραιμία του ο Γάλλος πρόεδρος στην πρώτη επίσκεψη που έκανε στο Διεθνές Αγροτικό Σαλόνι του ΠαρισιούΕκατοντάδες αγρότες και ακτιβιστές υποδέχθηκαν με
αποδοκιμασίες τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Διεθνές Αγροτικό Σαλόνι του Παρισιού.





Ο Γάλλος πρόεδρος εισέπραξε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου για θέματα όπως η τιμολογιακή πολιτική των αγροτικών προϊόντων η εξαγορά γης από κινεζικές επιχειρήσεις, το συνταξιοδοτικό αλλά και για την απόφαση της κυβέρνησης του να καταργήσει τη χρήση της γλυφοσάτης.

Ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε μάλιστα να χάνει την ψυχραιμία του από τα σφυρίγματα των αγροτών και σε έντονο ύφος απαντώντας σε έναν εκπρόσωπο τους του επεσήμανε ότι εδώ είναι Γαλλία, είναι το σπίτι όλων μας και έχουμε Δημοκρατία.
Η γλυφοσάτη, είναι βασικό συστατικό του μεγαλύτερου σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνου στον κόσμο, και όπως αναφέρουν ερευνητές και το  Διεθνές Γραφείο Έρευνας για τον Καρκίνο (ΙARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι «πιθανότατα καρικινογενής».

Φανερά εκνευρισμένος ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε πάντως στους αγρότες να βρει λύση εως το 2020 για την αντικατάσταση του ζιζανιοκτόνου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου