Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Κώστας Αποστολάκης: «Οι Έλληνες είμαστε τυχοδιώκτες και χλιδάνεργοι»

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την οικονομική κρίση και το πώς την αντιμετωπίζουμε ως λαός O Κώστας Αποστολάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την οικονομική κρίση, πόσο αυτή έχει επηρεάσει το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά και πώς την
αντιμετωπίζουμε ως λαός. Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η κρίση τελικά του αρέσει και εξήγησε τον λόγο.





«Εμένα μου αρέσει η κρίση! Μου αρέσει γιατί έτσι βγαίνει στην επιφάνεια το αληθινό πρόσωπο του καθενός, το αν διαθέτει αξίες, που για μένα έχουν μεγάλη σημασία, όπως η τιμιότητα και η ηθική. Κάποιοι νομίζουν πως δεν τις χρειαζόμαστε, γιατί δήθεν πρέπει να υπερτερεί το άγριο, το τυφλό ένστικτο της επιβίωσης. Κι όμως, η εντιμότητα είναι μεγάλη ιστορία, άξονας της ίδιας της ύπαρξης», είπε ο ηθοποιός και απάντησε αν στην εποχή μας είναι τελικά  δύσκολο να αντισταθεί κάποιος στον χρηματισμό και να μην τα… βουτήξει.

«Είναι πολύ δύσκολο να μην τα… βουτήξεις στους καιρούς μας. Εάν έλεγες σε κάποιον πως θα πάρει 1 εκατ. χωρίς να το καταλάβει κανείς, εννοείται πως θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρετε, οι περισσότεροι που βρίζουν για την κατάστασή μας σήμερα είναι όσοι δεν πρόλαβαν να βάλουν και το δικό τους δάχτυλο στο μέλι, γιατί είναι στο γονίδιο του Έλληνα να εισπράττει χωρίς να δουλεύει . Δεν θα συμφωνήσω στη γενική άποψη πως οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες… Είμαστε όμως τυχοδιώκτες. Είμαστε… χλιδάνεργοι! Για να πουλήσουμε μούρη, θα πάρουμε το τελευταίας τεχνολογίας κινητό, ενώ την ίδια στιγμή θα χρωστάμε 5 ενοίκια. Και έπειτα θα μένει σε 1 εκατ. περίπου τίμιους φουκαράδες νοικοκύρηδες να πληρώνουν τον λογαριασμό για όλους τους άλλους που ζουν περίπου σαν παράσιτα», είπε στο περιοδικό Τηλέραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου