Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο 32χρονος Αχμάντ δεν βιάζεται να βρει δουλειά... «Ευχαριστώ μαμά Μέρκελ»

Διέφυγε από το Χαλέπι της Συρίας το 2015 μαζί με τις δύο συζύγους του και τα έξι παιδιά του αφήνοντας πίσω του την τρίτη σύζυγό του.
Ο 32χρονος Αχμάντ Α. και η μεγάλη οικογένειά του βρήκαν καταφύγιο στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στη βόρεια Γερμανία. Στην οικογένεια των προσφύγων από τη Συρία χορηγήθηκε άσυλο για τρία χρόνια και το κράτος τους παραχώρησε μια διώροφη κατοικία ενώ ο Αχμάντ, που είναι ανειδίκευτος εργάτης, δήλωσε σε ντοκιμαντέρ του Spiegel TV ότι δεν βιάζεται να βρει εργασία αφού η οικογένεια ζει άνετα με τα επιδόματα του κράτους!




«Σε ευχαριστώ πολύ, πολύ, πολύ μαμά Μέρκελ. Αυτή είναι το μόνο πρόσωπο που έχει νιώσει την ταλαιπωρία των Σύρων. Επίσης, ευχαριστώ τους Γερμανούς ακόμα και αν υπάρχουν ρατσιστές ανάμεσά τους. Οι Γερμανοί έχουν βιώσει τον πόλεμο και δείχνουν μεγάλη συμπόνοια για τους Σύρους», ανέφερε ο Αχμάντ και τόνισε πως θα παντρευτεί και τέταρτη σύζυγο ενώ θα ήθελε να αποκτήσει δέκα παιδιά αφού ως αφοσιωμένος μουσουλμάνος, που ακολουθεί τον νόμο της σαρία έχει την δυνατότητα να έχει όσες συζύγους επιθυμεί.

Οι δύο γυναίκες του, Λίνα και Μπιτούλ, μίλησαν στο ίδιο ντοκιμαντέρ και δήλωσαν πως είναι ευτυχισμένες που μοιράζονται τον ίδιο σύζυγο αφού αυτό είναι το «θέλημα του θεού»... Πάντως, αρκετοί από τους χρήστες στο Twitter εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους ειδικότερα, για τον τρόπο ζωής του Αχμάντ, που είναι αντίθετος με την γερμανική παράδοση αλλά και την γερμανική νομοθεσία.


Ο Σύρος παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, Μπιτούλ, όταν εκείνη ήταν 14 ετών και την δεύτερη σύζυγό του Λίνα, όταν ήταν 13 ετών! «Η δεύτερη σύζυγος ήταν παιδί», έγραψε ένας χρήστης και ανέφερε πως αυτό στη Γερμανία είναι παιδοφιλία. Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Και μετά ρωτούν γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψηφίζουν το  AfD». Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD) είναι το ακροδεξιό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα με αντιμεταναστευτική ατζέντα που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος από την αρχή της προσφυγικής κρίσης το 2015.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου