Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Υπ. Πολιτισμού για τα κλεμμένα αρχαία στο Μανχάταν: Περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία για να τα ζητήσουμε πίσω

Εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν και κατάσχεσαν πλήθος κλεμμένων θησαυρών από την αρχαία
Ελλάδα Σε αναμονή των επίσημων στοιχείων από τις αμερικανικές αρχές ώστε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για των επαναπατρισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.





Ειδικότερα, σε ενημέρωση σχετικά με την κατάσχεση ελληνικών αρχαιοτήτων από την οικία Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στην Νέα Υόρκη, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει τα εξής: «Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσχεση ελληνικών και ιταλικών αρχαιοτήτων από τις αρμόδιες αρχές στη Νέα Υόρκη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι βρίσκεται σε αναμονή των επίσημων στοιχείων από τις αμερικανικές αρχές ώστε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για των επαναπατρισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων με τεκμηριωμένη την παράνομη διακίνησή τους.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα υπήρξε στενή συνεργασία των αμερικανικών αρχών με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ για την ανταλλαγή όλων των απαραίτητων στοιχείων σε σχέση με την ταύτιση ενός αρχαίου αντικειμένου (αττικής λευκής ληκύθου) που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο κ. Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Μερικά από τα κλεμμένα έργα που βρέθηκαν στην κατοχή του μεγιστάνα


3 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ ΒΡΟΜΙΑΡΗΔΕΣ?
    ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΒΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ?
    ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες και ενδιαφέρεται το σημερινό υπουργείο Πολιτισμού για τα αρχαία, χοντρό δούλεμα μας πατάνε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΥΠΠΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΡΕΜΑΛΙΑ,ΟΠΩΣ Κ ΤΟ ΚΑΣ. Η ΕΛΛΕΔΑ ΕΧΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΒΓΑΛΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ,ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΣΦΥΡΙ,ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΙΜΑ Κ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
      ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ 500 ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Κ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ Κ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ.
      ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Κ ΤΗΝ ΖΩΟΦΟΡΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
      ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.
      ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ Κ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Ο ΚΟΠΟΣ.

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου