Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΗ: Plan B μετά την αποεπένδυση από το 40% του λιγνίτη

Ενώπιον του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Παναγιωτάκης δεν δίστασε να παρουσιάσει μέρος του σχεδίου της επόμενης μέρας για τη ΔΕΗ αλλά και να
ενθαρρύνει τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους να συμμετάσχουν στη διαδικασία πώλησης του 40% της Επιχείρησης Το έντονο «φλερτ» που ξεκίνησε με τους Κινέζους τον τελευταίο χρόνο, επιβεβαιώνει το σχέδιο Παναγιωτάκη για την επόμενη μέρα της ΔΕΗ μετά την αποεπένδυση από το 40% της λιγνιτικής παραγωγής.





Οι δεσμοί που έχει αναπτύξει με τη χώρα του μεταξιού ισχυροποιούνται αφού ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ δεν έχει κρύψει ότι την επιτυχία της πώλησης μεριδίου της εταιρείας την στηρίζει σε μεγάλο βαθμό σε Ασιατικές εταιρείες, προεξοφλώντας από καιρό ότι χωρίς Κινέζους αγοραστές το εγχείρημα της πώλησης θα αποτύχει. Μάλιστα προ μηνών είχε προσκαλέσει την Shenhua, την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενέργειας από άνθρακα της Κίνας, να επενδύσει στο λιγνίτη αλλά και να συμμετάσχει στο market test. Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αποκάλυψε ότι παρέα με την Κινεζική εταιρεία, μελετά την διεκδίκηση λιγνιτικού σταθμού στην Τουρκία ισχύος 1000 MW.
Είχε προηγηθεί η συμφωνία για την ανάπτυξη κοινής εταιρείας με την επίσης Κινεζική CMEC για την κατασκευή της Μελίτης ΙΙ στην Φλώρινα, η οποία ναυάγησε μετά τις κυβερνητικές αντιδράσεις και την ένταξη της μονάδας στο καλάθι της πώλησης.

Παρόμοιο μοντέλο αναμένεται να ακολουθήσει και στο Αμύνταιο αφού η αναβάθμιση θα γίνει σε συνεργασία με ιδιώτη επενδυτή.

Ενώπιον του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Παναγιωτάκης δεν δίστασε να παρουσιάσει μέρος του σχεδίου της επόμενης μέρας για τη ΔΕΗ αλλά και να ενθαρρύνει τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους να συμμετάσχουν στη διαδικασία πώλησης του 40% της Επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου