Αλλά επειδή η σύντροφος του πρωθυπουργού δίνει πάντα σημασία στη λεπτομέρεια, ιδιαίτερα καλαίσθητα είναι και τα κοσμήματα που συνοδεύουν τις επίσημες εμφανίσεις της. Αναγνωρίσαμε την καρφίτσα της κυρίας Μπέτυς Μπαζιάνα, της σειράς  κοσμημάτων “Κυκλαδικά Ειδώλια” της εικαστικού Ευγενίας Ι. Μανωλιουδάκη της M art -μια σχεδιάστρια την οποία δείχνει να αγαπάει ιδιαίτερα. Η καρφίτσα ήταν από κίτρινο χρυσό με αχάτη, αιματίτη και όνυχα και είναι προφανές ότι έχει ελληνικό θέμα. Απόφοιτος της σχολής καλών τεχνών του Λονδίνου η εικαστικός Ευγενία Μανωλιουδάκη έχει λάβει διακρίσεις στη μικρογλυπτική και τα κοσμήματα που σχεδιάζει -μάλιστα έχει φιλοτεχνήσει και το βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ συνεργάζεται με γνωστά μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι ιδιοκτήτρια της γκαλερί M-art που έχει αναδείξει γνωστούς έλληνες εικαστικούς και καλλιτέχνες.
Όσο για τα φορέματα της κυρίας Μπαζιάνα, αυτά φέρουν, σχεδόν πάντα, την υπογραφή του γνωστού σχεδιαστή Λάσκαρη Βαλαβάνη. Ο γνωστός οίκος Laskaris που τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι,  εκτός από την ενδυμασία της πρώτης κυρίας της Ελλάδας έχει επιμεληθεί και τις επίσημες εμφανίσεις περίοπτων κυριών όπως της Μαρινέλλας για τις παραστάσεις της στο «Rex», της Νόνικας Γαληνέα για το θέατρο και την προσωπική της ζωή, ενώ έραψε τα κοστούμια της Αγνής Μπάλτσα για τις όλες τις εμφανίσεις της στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου. Όπως δήλωνε χαρακτηριστικά στη Μαρία Λεμονιά σε συνέντευξή του στο Thema People σχετικά με τα φορέματα της πρώτης κυρίας:
«Βρέθηκα άθελά μου στη δίνη του κυκλώνα, το τηλέφωνό μου χτυπούσε ασταμάτητα και δεν ήξερα πώς να χειριστώ την κατάσταση. Δεν μου άρεσε η πίεση του σώνει και καλά να πω κάτι ή να διαψεύσω. Φίλοι, συνεργάτες και πελάτισσες το ξέρουν πια: αποφεύγω να σχολιάζω ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ατελιέ μου».

Είναι προφανές ότι και οι τρεις σχεδιαστές θέλοντας να κρατήσουν τη συνεργασία τους με την κυρία Μπαζιάνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δεν θέλησαν ούτε να παραδεχτούν δημόσια -ούτε και να μιλήσουν για τις αισθητικές επιλογές της. Παρ’όλα αυτά η ίδια η Μπέτυ Μπαζιάνα έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στα ατελιέ ή στα γραφεία των συγκεκριμένων δημιουργών και όλοι πια ξεχωρίζουν τις επίσημες δημιουργίες που δίνουν το στίγμα των εμφανίσεων της -ειδικά όταν πρόκειται για την επίσκεψη κάποιου μεγάλου ηγέτη, όπως συνέβη πρόσφατα με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.