Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικανικό υπερόπλο με μικροκύματα ενάντια στα πυρηνικά του Κιμ Γιονγκ Ουν

Αν και βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, η χρήση του CHAMP έπεσε στο τραπέζι σε μια σύσκεψη για την αντιμετώπιση της απειλής της Πιονγιάνγκ στο Λευκό Οίκο τον
περασμένο ΑύγουστοΈνα νέο όπλο μικροκυμάτων προκειμένου να εξουδετερώσει τις πυρηνικές κεφαλές του Κιμ Γιονγκ Ουν σκέφτεται να επιστρατεύσει το αμερικανικό Πεντάγωνο.





Σύμφωνα με την επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης οπλικών συστημάτων στο Ερευνητικό Εργαστήριο της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αλμπουκέρκ, Μαίρη Λου Ρόμπινσον, το όπλο με την επωνυμία CHAMP ( Counter-electronics High Power Microwave Advanced Missile Project) άρχισε να αναπτύσσεται το 2009 και πιστεύεται ότι μπορεί να να «ψήσει» τα ηλεκτρονικά συστήματα που ελέγχουν τους Βορειοκορεατικούς πυραύλους προτού αυτοί εκτοξευθούν.

Αν και βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, η χρήση του CHAMP έπεσε στο τραπέζι σε μια σύσκεψη για την αντιμετώπιση της απειλής της Πιονγιάνγκ στο Λευκό Οίκο τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το NBC News.
Το σύστημα αυτό μπορεί να προσαρμοστεί σε βομβαρδιστικά τύπου B-52 που πετούν πάνω από εχθρικά εδάφη και να εκπέμψει παλμούς μικροκυμάτων, που θα θέσουν εκτός λειτουργίας τα κυκλώματα ηλεκτρονικών συσκευών τόσο στο κέντρο ελέγχου όσο και στους ίδιους τους πυραύλους του αντιπάλου.

Ένα τέτοιο όπλο δοκιμάστηκε πριν από πέντε χρόνια στη Γιούτα και σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα κατέστρεψε τα πάντα μέσα στο πρώτο κτίριο που στόχευσε. Στη διάρκεια της δοκιμής ακολούθησε μια προγραμματισμένη πτήση και εξέπεμψε παλμούς υψηλής ενέργειας καταστρέφοντας τα δεδομένα και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα του στόχου.

Ακολούθησαν κι άλλες δοκιμές με στόχο τη βελτίωση του όπλου, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Η Πιονγιάνγκ προέβη πρόσφατα στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου, του Hwasong-15, ικανού να πλήξει τις ΗΠΑ, η πολεμική αεροπορία της οποίας ξεκίνησε μαζί με την αντίστοιχη της Νότιας Κορέας γυμνάσια, παρά τις απειλές του κομμουνιστικού καθεστώτος ότι μπορεί να πυροδοτήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου