Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η HellasSat θα εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου στο διάστημα μέχρι το 2041

Η Hellas Sat δίνει ως αντάλλαγμα το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης, χωρίς την καταβολή άλλου ανταλλάγματος ή τιμήματος, έξι Αναμεταδοτών επί του Δορυφορικού Δικτύου, 3 κομβικών δορυφορικών σταθμών (Hubs) με συγκεκριμένο αριθμό τερματικών, 17 χρονοαναμεταδότες, την χρήση της γεωστατικής τροχιακής θέσης (39ο Ανατολικά)
αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο«Τροχιακή θέση των 39 μοιρών ανατολικά». Από το συγκεκριμένο σημείο του Γαλαξία θα συνεχίσει να εκπέμπει η Ανώνυμη Εταιρεία - Υπηρεσίες Δορυφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών (Hellas Sat), που εκμεταλλεύεται τα διαστημικά δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου.





Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή -για το οποίο τις επόμενες ημέρες οι Έλληνες βουλευτές θα κληθούν να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τις απόψεις τους- ανανεώνεται και τροποποιείται και παράλληλα τροποποιείται η Σύμβαση σχετικά με την παροχή, στην Hellas Sat, ειδικής άδειας εκμετάλλευσης των σχετικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Ειδικότερα, η Σύμβαση, ανανεώνεται για επιπλέον 20 έτη -εως 14.12.2041-  δηλαδή πριν το 2060, που λήγει η δέσμευση για επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων.
Από την πλευρά της η Hellas Sat δίνει ως αντάλλαγμα το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης, χωρίς την καταβολή άλλου ανταλλάγματος ή τιμήματος, έξι Αναμεταδοτών επί του Δορυφορικού Δικτύου, 3 κομβικών δορυφορικών σταθμών (Hubs) με συγκεκριμένο αριθμό τερματικών, 17 χρονοαναμεταδότες, την χρήση της γεωστατικής τροχιακής θέσης (39ο Ανατολικά) αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου