Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ένοχος για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο στρατηγός Μλάντιτ

Ο Σερβοβόσνιος Ράτκο Μλάντιτς άρχισε να φωνάζει λίγο πριν την ετυμηγορία - Το προεδρείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης τον απομάκρυνε από την αίθουσαΤο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, με ομόφωνη απόφασή του, καταδίκασε
σε ισόβια κάθειρξη τον Μλάντιτς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων και η γενοκτονία.





Οι βασικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε αφορούσαν την γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα, την πολιορκία και τον βομβαρδισμό του Σαράγιεβου την περίοδο 1992-95, τις εθνικές εκκαθαρίσεις με εξολόθρευση μουσουλμάνων και Κροατών και την αιχμαλωσία κυανόκρανων του ΟΗΕ.

Άρχισε να φωνάζει 

Ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς υποβάλλεται σε μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης, ο Μλάντιτς ζήτησε μικρή διακοπή από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αλφόνς Όρι. Το αίτημά του έγινε δεκτό. Όμως, όταν επέστρεψε στην αίθουσα, ο δικηγόρους του ζήτησε διακοπή της διαδικασίας, καθώς όπως ισχυρίστηκε, η αρτηριακή πίεση του πελάτη του που μετρήθηκε στο διάλειμμα ήταν υψηλή και υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσει. Η έδρα απέρριψε το αίτημα ως αβάσιμο και ο Μλάντιτς σηκώθηκε και φώναζε “ψέματα, ψέματα, όλα είναι ψέματα”.

Ο πρόεδρος διέταξε να απομακρυνθεί και συνέχισε την ανάγνωση της απόφασης.

Από το Μάιο του 2012 η δίκη


Το πρώτο κατηγορητήριο κατά του Μλάντιτς απαγγέλθηκε στις 26 Ιουλίου του 1995 και διευρύνθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Για περίπου 16 χρόνια περίπου διέφευγε της σύλληψης. Στις 26 Μαΐου του 2011 ο Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη στο χωριό Λαζάρεβο στη βορειοανατολική Σερβία και στις 31 Μαΐου εκδόθηκε στο δικαστήριο της Χάγης. Η δίκη του ξεκίνησε τον Μάιο του 2012.

“Επιτομή του κακού”

Την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης επιδοκίμασε ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσεϊν, λέγοντας ότι είναι “βαρυσήμαντη νίκη για τη δικαιοσύνη”. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Μλάντις ως “επιτομή του κακού” και σημείωσε ότι η απόφαση συνιστά προειδοποίηση για όσους διαπράττουν τέτοια εγκλήματα ότι “δεν θα γλιτώσουν τη δικαιοσύνη, όσο ισχυροί κι αν είναι, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί”.

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΜΛΑΝΤΙΤ, ΑΚΡΙΒΏΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΊΖΩ! ΚΆΤΙ ΌΜΩΣ ΈΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ!!!ΟΠΩΣ ΌΤΑΝ ΈΛΕΓΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΏΣΕ ΜΕ!!ΓΙΑΤΊ ΕΤΟΙΜΆΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΦΆΝΕ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΉ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΡΑΒΟΎ ΔΙΑΒΌΛΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΈΡΕΣ "ΠΈΘΑΝΕ" ΑΠΌ "ΑΝΑΚΟΠΉ "!!!!ΕΠΊΣΗΣ ΚΆΤΙ ΈΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΊΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΉ ΣΤΗ ΣΜΎΡΝΗ ΕΛΛΉΝΩΝ!!!!!ΕΣΕΊΣ ΑΓΑΠΗΤΌΙ ΜΟΥ ΈΧΕΤΕ ΑΚΟΎΣΕΙ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΧΆΓΗ??????ΑΡΕ ΔΙΕΘΝΉ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΟΝ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΦΘΗΝΟΙ ΤΟΤΕ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑ,Η ΜΕ ΕΝΑ ΣΛΑΒΙΚΟ ΚΑΘΑΡΑ ΟΝΟΜΑ. ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ.
      ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ Κ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ.
      ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ Κ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΜΕ ΑΤΑΚΤΑ ΤΥΧΑΙΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ.
      ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΑΓΜΕΝΩΝ.
      ΕΔΩ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΡΕΠΟΥΣΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΌ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑΛΑΣΣΑ? ΜΟΝΟ ΠΤΩΜΑΤΑ Κ ΑΙΜΑ?

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου