Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ιαπωνία: Κατέπεσε αεροσκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού - Διασώθηκαν 8 επιβαίνοντες

Επέστρεφε στο αεροπλανοφόρο «USS Ronald Reagan» - Αγωνία για τους υπόλοιπους τρεις επιβαίνοντες - Πιθανότατα σε μηχανική βλάβη οφείλεται η πτώση του μεταγωγικού Ένα αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με 11 επιβαίνοντες συνετρίβη στη
θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιαπωνίας νοτιοανατολικά της Οκινάουα, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.





Όπως ανακοίνωσε ο 7ος στόλος του Αμερικανικού Ναυτικού που εδράζει στην Ιαπωνία, το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ειρηνικό την ώρα που επέστρεφε προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, το οποίο έπλεε στην Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, το οποίο επικαλείται το AFP, οκτώ από τους επιβαίνοντες έχουν ήδη διασωθεί.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Αμερικανικό Ναυτικό η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί από το ιατρικό προσωπικό του USS Ronald Reagan.


Η αιτία της συντριβής του και η ταυτότητα του πληρώματος και των επιβατών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα είπε στους δημοσιογράφους ότι μετά από ενημέρωση που είχε από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, η πτώση του αεροσκάφους πιθανότατα να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο τύπος του αεροσκάφους είναι C-2 Greyhound, μεταφέρει προσωπικό, αλληλογραφία και άλλα εμπορεύματα από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα που επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές.

Αυτού του τύπου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα Osprey.

Το Αμερικανικό Ναυτικό μετρά τους τελευταίους μήνες ανθρώπινες απώλειες, καθώς τον Αύγουστο δέκα ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους από την σύγκρουση του αντιτορπιλικό «USS John McCain» με πετρελαιοφόρο κοντά στη Σιγκαπούρη.

Δύο μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο, το αντιτορπιλικό «USS Fitzgerald» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στις ακτές της Ιαπωνίας με συνέπεια τον θάνατο επτά ναυτικών.

Σημειώνεται ότι δύο ακόμη πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ενεπλάκησαν σε ατυχήματα, χωρίς θύματα. Τον Ιανουάριο το καταδρομικό «USS Antietam» προσάραξε κοντά στην βάση στην Ιαπωνία, ενώ τον Μάιο το επίσης καταδρομικό «USS Lake Champlain» συγκρούστηκε με νοτιοκορεατικό αλιευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου