Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Εκβίαζαν επιχειρηματία επί τρία χρόνια

Εκβίαζαν επιχειρηματία επί τρία χρόνια στη Λέσβο
Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση για εκβίαση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα
Άντεξε επί τρία ολόκληρα χρόνια τις απειλές για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα και για καταστροφή της επιχείρησής του στη Λέσβο ένας 48χρονος καταστηματάρχης που όλο αυτό το διάστημα πλήρωνε δυο «νονούς» για να εξασφαλίζει την «προστασία» του!




Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και αποφάσισε να διηγηθεί στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μυτιλήνης πώς «τάισε» τμηματικά με 3.300 ευρώ τους δυο εκβιαστές ηλικίας 45 και 47 χρόνων. Οι αστυνομικοί κατέστρωσαν σχέδιο για τη σύλληψή τους και άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. παρακολούθησαν διακριτικά το θύμα στο ραντεβού όπου επρόκειτο δήθεν να παραδώσει χρήματα στους δράστες.

Όταν έφτασε ο 45χρονος για να παραλάβει τα χρήματα, του έβαλαν αμέσως χειροπέδες και λίγες ώρες αργότερα συνέλαβαν και τον 47χρονο. Στην κατοχή τους και στα σπίτια τους βρέθηκαν ένας σουγιάς, μια σιδερογροθιά, τρία ξύλινα ρόπαλα, ένα ζευγάρι κιάλια, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, λαθραίος καπνός βάρους 415 γραμμαρίων και διάφορα χάπια άγνωστης σύνθεσης που εστάλησαν για ανάλυση.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση για εκβίαση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου