Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Έρχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο - Ο καιρός του Δεκαπενταύγουστου

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου - Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου για ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα
Ο καύσωνας καλά κρατεί! Σύμφωνα με τις προβλέψεις του καιρού το Σαββατοκύριακο θα μας βρει με υψηλότατες θερμοκρασίες, ωστόσο από την Κυριακή η ζέστη θα αποτελεί παρελθόν, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει.




Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου για ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου. Η σχετική δροσιά (για την εποχή βέβαια) αλλά και το ενισχυμένο μελτέμι θα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Ας δούμε αναλυτικά τις προβλέψεις


Το Σάββατο, θα είναι η τελευταία ημέρα που θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή, διότι το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και πιθανώς πολύ τοπικά τους 41, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Παράλληλα θα ενισχυθεί ο βορειοδυτικός άνεμος στα δυτικά με αποτέλεσμα να δροσιστεί ολόκληρη η δυτική ηπειρωτική χώρα αλλά και τα Επτάνησα που υπέφεραν για σχεδόν 10 μέρες με θερμοκρασίες που καθημερινά άγγιζαν τους 40 βαθμούς.

Λίγες τοπικές μπόρες η και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, φαινόμενα που όμως δεν θα προβληματίσουν.


Από την Κυριακή η ζέστη θα αποτελεί παρελθόν

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα απολαύσουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ενισχυμένους ΒΔ ανέμους στα 6-7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στους 34-35°C.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης που θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, μπόρες, ενδεχομένως και μεμονωμένες καταιγίδες που ίσως έχουν ένταση στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας.

Κατά τα άλλα, η μέρα θα εξελιχθεί με απολαυστικό καιρό για την υπόλοιπη χώρα.

Ενισχύεται το μελτέμι από Δευτέρα


Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, δηλαδή καθ'όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, ο καιρός θα κυλήσει πολύ ομαλά.

Οι μέγιστες τιμές στον υδράργυρο δεν θα ξεπεράσουν τους 34-35°C ακόμη και στις ευπαθείς περιοχές της πεδινή ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ το μελτέμι θα πνέει ενισχυμένο με εντάσεις που στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 6-7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ενδέχεται να εκδηλωθούν σύντομες μπόρες η και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ ηπειρωτικά τμήματα, όμως αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν έχει "κλειδώσει" διότι έχουμε ακόμη πολλές μέρες μπροστά μας.

Θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες

Αθήνα

Σάββατο : 39°C
Κυριακή : 36°C
Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 34°C
Τετάρτη : 34°C
Πέμπτη : 34°C


Θεσσαλονίκη

Σάββατο : 35-36°C
Κυριακή : 32°C
Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 32°C
Τετάρτη : 33°C
Πέμπτη : 33°C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου