Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Τα ψηφιακά μαχαίρια…

Τα ψηφιακά μαχαίρια…
Μια ομάδα από την Θεσσαλονίκη κατεβαίνει στο egg με φιλοδοξία να περάσει η παραδοσιακή τέχνη της μαχαιροποιίας στην ψηφιακή εποχή με ότι αυτό συνεπάγεται!
Όταν διάβασα για το αντικείμενο της δραστηριότητας της Knifeprint στο site του egg (www.theegg.gr) και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα για τις εταιρείες του 5ου κύκλου το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αναρωτηθώ τι δουλειά έχουν τα «μαχαίρια» σε μια σύναξη startup ομάδων και εταιρειών;




Άλλωστε, για πρώτη φορά παρουσιαζόταν μια ομάδα – αν δεν κάνω λάθος με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη- που περνάει την παραδοσιακή τέχνη του να φτιάχνεις μαχαίρια στην ψηφιακή εποχή.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στο μικρό και λιτό προφίλ του διαβάζω: «Το Knifeprint προσφέρει μια καινοτόμο λύση στα προβλήματα της τέχνης της μαχαιροποιίας, συνδυάζοντας διαδικτυακές τεχνολογίες αιχμής και εκσυγχρονισμένες μεθόδους επεξεργασίας μετάλλων και άλλων υλικών μέσω του Editor και του Print Service.



Ο Editor είναι μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες του ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο, το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες για τη σχεδίαση μαχαιριών.

Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε δεκάδες templates μαχαιριών τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν και να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Επίσης μπορούν να κατεβάσουν τις δημιουργίες τους στον υπολογιστή τους, σε μορφή PDF ή PNG, ή να τις μοιραστούν στο διαδίκτυο.

Το Print Service χρησιμοποιεί μηχάνημα υδροκοπής το οποίο εκτυπώνει τα σχέδια πάνω σε μέταλλο ή κάποιο άλλο υλικό με μεγάλη ακρίβεια και πολύ χαμηλό κόστος. Όραμα της εταιρείας είναι να κάνει την τέχνη της μαχαιροποιίας προσβάσιμη στο ευρύ κοινό».

Κρατώ με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση προς τα μέλη της ομάδας την αναφορά στο όραμα τους: «Όραμα της εταιρείας είναι να κάνει την τέχνη της μαχαιροποιίας προσβάσιμη στο ευρύ κοινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου