Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

«Δεν γνώριζαν μπάνιο, ήταν καθαρή θυσία των γονιών για να τα σώσουν»

Ο άνθρωπος που έσωσε από πνιγμό τα δύο παιδιά και είδε να χάνονται ο Βενιζέλος Στρατάκης και η Κατερίνα Καναβάκη περιγράφει λεπτό προς λεπτό το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας στον Γεροπόταμο Χανίων
«Την ώρα που έφτανα στο κοριτσάκι, είχα αφήσει έξω το αγοράκι, αφήνει στα χέρια μου το κοριτσάκι και μου λέει "δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν ξέρω"» είναι η συγκλονιστική περιγραφή του Μανώλη Κατσαμά για τα τελευταία λόγια του άτυχου Βενιζέλου Στρατάκη.




Ο Μανώλης Κατσαμάς, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην παραλία του Γεροποτάμου στα Χανιά, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το χρονικό της τραγωδίας που συγκλονίζει όλους τους Έλληνες.

«Δεν γνωρίζανε κολύμπι, είναι καθαρή θυσία των γονιών για να σώσουν τα παιδιά τους, είναι το ένστικτο, δυστυχώς το πληρώσανε» σημειώνει.

«Δεν γνώριζαν μπάνιο, ήταν καθαρή θυσία των γονιών για να σώσουν τα παιδιά τους»
«Χωρίς καν να το σκεφτούνε, είδα τους ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα» λέει ο Μανώλης Κατσαμάς, ο άνθρωπος που κατάφερε να βγάλει από το νερό τα δύο παιδάκια αλλά είδε να χάνονται στα κύματα οι γονείς των παιδιών, ο Βενιζέλος Στρατάκης και η Κατερίνα Καναβάκη.

«Ο πατέρας είχε καταφέρει να πλησιάσει μόνο την κόρη του, δεν μπορούσαν οι γονείς να βγούνε» είπε ο Μανώλης Κατσαμάς ανασυνθέτοντας όσα συνέβησαν το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου στα Χανιά και συνέχισε: «Στα τρία μέτρα ήταν τα παιδάκια και οι γονείς μετά πήγανε πιο μέσα... Δεν γνωρίζανε κολύμπι...».

«Ένας γνωστός του άτυχου Βενιζέλου μου είπε: "Γιατί μπήκε, δεν γνωρίζει μπάνιο"» αποκάλυψε ο Μανώλης Κατσαμάς στη ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου