Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ιρλανδία: Αρνείται να εισπράξει αναδρομικά €13 δισ. από την Apple

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πάσκαλ Ντόνοχοου δήλωσε ότι η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει αναδρομικά 13 δισεκατομμύρια ευρώ για φόρους από την
αμερικανική εταιρεία πληροφορικής Apple είναι αδικαιολόγητη και δεν είναι δουλειά του Δουβλίνου αυτό, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται.




Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Στη συνέντευξη, ο Ντόνοχοου επισήμανε ότι οι φορολογικοί κανόνες των οποίων επωφελήθηκε η Apple ίσχυαν για όλες τις εταιρείες και ότι ο αμερικανικός κολοσσός της πληροφορικής δεν έτυχε διακριτικής μεταχείρισης. Η πολιτική αυτή δεν αντίκειται στο ευρωπαϊκό ή στο ιρλανδικό φορολογικό δίκαιο, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Δεν είμαστε φοροεισπράκτορες για λογαριασμό όλων των άλλων», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη FAZ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πέρυσι ότι η Apple κατέβαλε τόσο λίγους φόρους για τη δραστηριότητά της στην ιρλανδική επικράτεια που η μεταχείρισή της ισοδυναμούσε με κρατική ενίσχυση.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα εισπράξει τα χρήματα εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης της Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου