Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τούρκος καταζητούμενος για τρομοκρατία συνελήφθη στην Ιταλία

Τούρκος καταζητούμενος για τρομοκρατία συνελήφθη στην Ιταλία
Ένας 45χρονος Τούρκος, καταζητούμενος για τρομοκρατική δράση, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Μέστρε, προάστιο της Βενετίας.
Σε βάρος του Ουνάλ Ερντέλ, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εδώ και πολλά χρόνια ζει στην Αυστρία, έχει και αυστριακή υπηκοότητα και βρισκόταν με τη γυναίκα του και τις δυο κόρες του για διακοπές στην περιοχή της Βενετίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, το 1994 ο Ερντέρ φέρεται να συμμετείχε σε παράνομη αφισοκόλληση και σε ρίψη μολότοφ στην Άγκυρα ενώ κατηγορείται, επίσης, ότι το 1995 πήρε μέρος σε επίθεση εναντίον τράπεζας στην οδό Κόνια, πάντα στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο συλληφθείς, 45 ετών, φέρεται να επεδίωκε την στρατολόγηση νέων μελών για λογαριασμό της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την ομηρία και εκτέλεση του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ουνάλ Ερντέλ μεταφέρθηκε στις φυλακές της Βενετίας και πρόκειται να αποφασιστεί σύντομα πιθανή έκδοσή του. Η σύλληψη, όπως ανέφερε ο νομάρχης της Βενετίας, κατέστη δυνατή χάρη στην νέα, ενισχυμένη, διασταύρωση στοιχείων η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή τους τελευταίους μήνες, μετά την τρομοκρατική επίθεση φονταμενταλιστών μουσουλμάνων τρομοκρατών κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου