Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Επιστρέφουν στη φυλακή Κουφοντίνας και Σοφιανίδης

Εξιτήριο πήραν από το νοσοκομείο Λαμίας οι Κουφοντίνας και Σοφιανίδης που μαζί με άλλους κρατούμενους κάνουν απεργία πείνας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.
Οι δυο κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου μαζί με το Νίκο Μαζιώτη, τον Κώστα Γουρνά, τον Τάσο Θεοφίλου και άλλους κρατούμενους για τρομοκρατία...





Βασικό αίτημά τους η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, η κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου και η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, για λόγους υγείας.
Το απόγευμα της Τετάρτης οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Γιώργος Σοφιανίδης, μετά από απόφαση των γιατρών που τους εξέτασαν στο Δομοκό, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου παρέμειναν για τέσσερις ώρες περίπου.
Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ενώ ταυτόχρονα παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Αμέσως μετά πήραν το δρόμο της επιστροφής και λίγο μετά τις 10:00΄ το βράδυ ήταν και πάλι στα κελιά τους, στις φυλακές του Δομοκού.
Η μεταγωγή των κρατουμένων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ πρόσθετα μέτρα φύλαξης είχαν παρθεί από την αστυνομία κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο Λαμίας.

Πηγή: lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου