Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δένδιας: Κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν βγάζει εγκυκλίους χωρίς εντολή

Δένδιας: Κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν βγάζει εγκυκλίους χωρίς εντολή
«Έστω και προφορική» 
«Ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή είναι το χειρότερο δυνατό... Ξηλώνεται κάτι χωρίς να μπει κάτι άλλο στη θέση του» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης.
«Κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν βγάζει εγκυκλίους αν δεν έχει εντολή υπουργού, έστω και προφορική» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας για το υπηρεσιακό έγγραφο που διέρρευσε και το οποίο προέβλεπε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.




«Ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή είναι το χειρότερο δυνατό... Ξηλώνεται κάτι χωρίς να μπει κάτι άλλο στη θέση του» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ωστόσο, τις παραιτήσεις τον υπαίτιων αξιωματικών για τη σύνταξη και τη διαρροή του υπηρεσιακού εγγράφου για το μεταναστευτικό, καθώς και ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, επιβεβαιώνοντας και αυτός -μετά τους κ. Βούτση και Σακελλαρίδη- την ύπαρξη της διαταγής, την οποία διευκρίνισε ότι ανακάλεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου