Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Από το θάνατο προτίμησα τη σωστική λέμβο, λέει ο πλοίαρχος του Costa Concordia

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο.Για μία ακόμα φορά προκαλεί ο Φραντσέσκο Σκετίνο -
Εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα.Προκαλεί για μία ακόμη φορά ο Φραντσέσκο Σκετίνο, πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του στο δικαστήριο του Γκροσέτο για τη ναυτική τραγωδία.
Ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου που εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών οδήγησε τον Ιανουάριο του 2012 στην πρόσκρουση στα αβαθή του νησιού Τζίλιο στην Ιταλία και σκόρπισε το θάνατο σε 32 επιβαίνοντες, εξήγησε για ποιο λόγο εγκατέλειψε το Costa Concordia και επιβιβάστηκε σε σωστική λέμβο ενώ οι επιβάτες πάλευαν για τη ζωή τους.
«Εκείνη τη στιγμή ανάμεσα στο θάνατο, μία βουτιά στη θάλασσα και μία πτώση, προτίμησα τη σωστική λέμβο», δήλωσε προκλητικά ο Σκετίνο.
Χαμηλώνοντας το βλέμμα και με σπασμένη φωνή, επιχείρησε να εκφράσει τη συντριβή του για τα θύματα, λέγοντας ότι «δυστυχώς υπήρχαν άνθρωποι που παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Πρόκειται για στιγμές που δε θα ξεχάσω ποτέ».
Όσο για το ποιος φέρει την ευθύνη για την τραγωδία δήλωσε πως υπεύθυνη είναι η ομάδα που βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου.
«Αν ανέβαινα εγώ στη γέφυρα και εκείνοι κατέβαιναν, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», συμπλήρωσε ο Σκετίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου