Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση του νεώτερου Λαυρίου


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου μεταξύ εκπροσώπων του Νομικού Προσώπου «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής και της
Εταιρείας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττική παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου με κύριο θέμα τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του νεώτερου Λαυρίου που συμπληρώνονται το 2015.

Επιπλέον, εξετάστηκε η πρόταση να ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών η διοργάνωση της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής στο Λαύριο, ενώ καθορίστηκε ο Νοέμβριος του 2015 ως χρόνος διεξαγωγής της και συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα αυτής, όπως είναι ο τρόπος και ο χώρος διοργάνωσής της, καθώς και η πραγματοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων. Επίσης, μαζί με την Επιστημονική Επιτροπή της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης – που θα έχει και την ευθύνη του συνεδρίου – συστάθηκε και η Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους του Νομικού Προσώπου «ΘΟΡΙΚΟΣ».

Οι Επιστημονικές Συναντήσεις πραγματοποιούνται ανά διετία στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής τα τελευταία 30 περίπου χρόνια. Βασικός στόχος των Επιστημονικών Συναντήσεων είναι να συμβάλουν στην ανάπτυξη και προώθηση του επιστημονικού λόγου και προβληματισμού για θέματα που αφορούν στην περιοχή (αρχαιολογικά, ιστορικά, λαογραφικά, περιβαλλοντικά, οικολογικά, φιλολογικά λογοτεχνικά, γλωσσολογικά-ονοματολογικά, κοινωνιολογικά-δημογραφικά, οικονομικά-αναπτυξιακά κ.α.).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου ζήτησε από τους εκπροσώπους του Δήμου Λαυρεωτικής να υποβάλουν το ταχύτερο δυνατό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προτίθενται να διοργανώσουν για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του νεώτερου Λαυρίου προκειμένου να μπορέσει η Περιφέρεια να στηρίξει την όλη διοργάνωση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης από την Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής οι κ.κ. Νίκος Παπαγιαννάκος, Δημήτρης Πρόφης και Ελευθερία Λάππα – Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» κ. Αντώνης Μακρυωνίτης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής κ. Αναστάσιος Βλάδος, καθώς και οι κ.κ. Σταύρος Ιατρού, Αθανασία Μαρκουλή, Κώστας Μάνθος, Άρης Κανατούρης και Γιώργος Δερμάτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου