Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Θοδωρής Αθερίδης: Η επιτυχία θέλει να κάνεις τον ταπεινό

Θοδωρής Αθερίδης: Η επιτυχία θέλει να κάνεις τον ταπεινό 
Τόσο το ντεμπούτο του ως παρουσιαστής στην εκπομπή «Αργά», στο κανάλι Action24 σε παραγωγή Νίκου Μαστοράκη, η πορεία του στον χώρο
της υποκριτικής, όσο και η νέα του ταινία «Από Έρωτα...» στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Σμαράγδα Καρύδη μίλησε ο Θοδωρής Αθερίδης καλεσμένος στο «Πρωινό», το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η επιτυχία θέλει να κάνεις μια... βρωμιά. Θέλει να κάνεις τον ταπεινό, αλλά από μέσα σου να πιστεύεις πως θα σκίσεις. Αυτό το πράγμα, όμως, δεν πρέπει να το βγάλεις ούτε εις βάρος των άλλων, ούτε του εαυτού σου. Δεν πρέπει αυτό το πράγμα να σε καβαλήσει. Δεν πρέπει να πιστέψεις ότι "είμαι αυτός και δεν κωλώνω πουθενά", αλλά θέλει αυτοεκτίμηση» είπε αρχικά για την πορεία του στον χώρο της υποκριτικής και πρόσθεσε: «Στο ξεκίνημά μου πίστευα σε μένα, δηλαδή ότι είμαι άξιος θέασης. Είχα αυτόν τον εγωισμό. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου ισότιμα με τους άλλους. Δεν πρέπει να πουλάς "μούρη"».

Στη συνέχεια της εκπομπής, αποκάλυψε πως είναι 49 ετών, ενώ σχετικά με το ξεκίνημά του ως παρουσιαστής του «Αργά» είπε: «Έχω να πω τα καλύτερα για τον Νίκο. Έχω μείνει άναυδος επειδή έχει κάνει μόνος του την εκπομπή: το σκηνικό, τα fiber optics, τις μοκέτες, τα πάντα. Μου φτιάχνει όλα μου τα κείμενα. Με φροντίζει λες και είμαι καμιά μπουμπού- σταρλέτα, μου τονίζει το ηθικό, μοντάρει, σκηνοθετεί, έχει συνεννοηθεί με την εταιρία των ταξί που μεταφέρει τον καλεσμένο να είναι κουστουμαρισμένος ο οδηγός και στέλνει λουλούδια σε κάθε καλεσμένο δύο ημέρες μετά την εκπομπή. Έχω μείνει άναυδος! Στραβά μπορεί να έχει πολλά και να τα έχουν γνωρίσει άλλοι άνθρωποι, αλλά σε μένα δεν έχει βγάλει κανένα».

Όσο για τη νέα του ταινία με τίτλο «Από Έρωτα...», που αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου θεατρικού έργου που έγραψε, και βγαίνει στις αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου, αποκάλυψε: «Μου βγήκε καλή, αλλά αυτό το λέω εγώ. Σημασία έχει τι θα πείτε εσείς. Επειδή, όμως, την έχει δει πολύ κόσμος στη φάση του μοντάζ, καμιά 30αριά ετερόκλητα άτομα, μου είπαν πράγματα που με έκαναν να έχω μεγάλη ελπίδα. Διάφοροι άνθρωποι μού έλεγαν ότι μέχρι τώρα ο κόσμος με θυμόταν από το "Σ' αγαπώ, Μ' Αγαπάς", ενώ μετά την ταινία λένε ότι θα με θυμούνται για αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου