Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

O Πάπας Φραγκίσκος ήταν κάποτε... πορτιέρης σε κλάμπ

Τι αποκάλυψε ο ίδιος για τη ζωή του πριν την ιεροσύνη
Ως πορτιέρης σε κλαμπ του Μπουένος Άιρες δούλευε κάποτε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως ο
ίδιος αποκάλυψε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εκκλησία σε εργατική συνοικία της Ρώμης.

Ο 77χρονος Πάπας μίλησε για τη ζωή του στην πατρίδα του την Αργεντινή, τη δουλειά του στο νυχτερινό κέντρο αλλά και την εμπειρία του από το... καθάρισμα πατωμάτων και την δουλειά του σε εργαστήριο, όταν ήταν έφηβος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού «L'Osservatore Romano», ο Πάπας πέρασε τέσσερις ώρες συζητώντας με τους πιστούς στην εκκλησία San Cirillo Alessandrino μετά τη λειτουργία της Κυριακής.

Μετά τις αναφορές για το -μακρινό- παρελθόν του, μίλησε για τη μετέπειτα καριέρα του στη διδασκαλία λογοτεχνίας και την ψυχολογία και πώς αυτά «του δίδαξαν πώς να επαναφέρει τον κόσμο στην εκκλησία».

Ο Πάπας είπε πως ανακάλυψε την κλίση του για τον κλήρο αφότου εξομολογήθηκε σε έναν ιερέα που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ.

Ρωτήθηκε για το πώς περνά την ημέρα του και είπε: «προσεύχομαι, πηγαίνω στη λειτουργία και μετά αρχίζω τη δουλειά». Στη δουλειά του περιλαμβάνονται να συναντά επισκόπους, ιερείς και λαϊκούς.

Το μεσημέρι αναπαύεται για μισή ώρα και μετά συνεχίζει τη δουλειά του, όπως είπε, ενώ παραδέχθηκε πως ένιωσε το «φόβο της σκηνής» στην πρώτη του λειτουργία ως Πάπας.

«Αν είχα αγωνία; Λίγη, ναι, αλλά όλοι ήταν πολύ καλοί. Αλλά είναι αλήθεια, όταν έχεις πολύ κόσμο μπροστά σου είναι κάπως τρομακτικό», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου