Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Τιμή ρεκόρ για το έργο του Γουόρχολ «Crash Car Silver»

Νέο ιστορικό ρεκόρ χτύπησε η πώληση του μνημειώδους έργου του Άντι Γουόρχολ, «Crash Car Silver», το οποίο απέκτησε αγοραστής για 105 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του
οίκου Sotheby’s.Το «Crash Car Silver», η ζωγραφική μεταξοτυπία του εμπνευστή της Pop art, αποτελεί μέρος μιας σειράς με τίτλο «Θάνατος και Καταστροφές» και δημιουργήθηκε από τον Άντι Γουόρχολ το 1963. Εκτέθηκε στο κοινό μόνο μία φορά κατά τα τελευταία 26 χρόνια και τα άλλα τρία έργα της σειράς εκτίθενται σε μουσεία στη Νέα Υόρκη, την Ελβετία και τη Βιέννη.

Το έργο, με 2,43 μέτρα ύψος επί 4 μέτρα πλάτος αποτελείται από δύο καμβάδες. Ο αριστερός καμβάς είναι ένα πάνελ από πέντε σειρές των τριών εικόνων (συνολικά 15 φωτογραφίες) από το ίδιο ατύχημα αυτοκινήτων, ενώ η δεξιά πλευρά του είναι ένα κενό ορθογώνιο ασημί σχήμα. Ο αγοραστής που πλειοδότησε μέσω τηλεφώνου, επικράτησε από τουλάχιστον άλλους δύο ενδιαφερόμενους και τα στοιχεία του παρέμειναν άγνωστα.

Μόλις λίγες ώρες πριν την Τρίτη ο ανταγωνιστικός οίκος δημοπρασιών Christie’s πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη την πώληση του ζωγραφικού τρίπτυχου του Φράνσις Μπέικον «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ», έναντι του ποσού των 142 εκατομμυρίων δολαρίων καθιστώντας το, το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου