Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Περί αναφοράς για καταπάτηση έκτασηςιδιοκτησίας του δημοτικού σχολείουΒαρνάβα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμο Μαραθώνα που έγινε στις 5 Απριλίου 2013 ο Πρόεδρος, εισηγήθηκε το 19ο  τακτικό θέμα, ως εξής:
Η Σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, με την υπ΄αριθμ 3/2013ΑΔΣ,
ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής και αιτούνται την διενέργειααυτοψίας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για διαπίστωση όσων αναφέρονται στο μεαριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένου εγγράφου – 28625- με υπογράφοντα τον κ. ΜήλιοΧρήστο . Η εισήγηση έχει ως εξής:
«Έχοντας υπόψη:
-Τις διατάξεις των άρθρων 1, 65, 67,69, και 103 του Ν. 3852/2010 «ΝέαΑρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – ΠρόγραμμαΚαλλικράτης» {ΦΕΚ 87/07.06.2010/τ.Α} σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 239και 240 του Ν. 3463/2006 {ΚΔΚ}.-Την αριθ. εγκύκλιο 11/οικ.4569/27.01.2011 του ΥΠ.ΕΣ Α.Η.ΔΜε το αριθ.πρωτ.28625, μας έγινε γνωστό από τον υπογράφοντα το σχετικό έγγραφο κ.Μήλιο Χρήστο ότι, 
«στη θέση Πουρίθι της τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, υπάρχει ιδιοκτησία του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα, την οποία όριζε η πρώην Κοινότητα Βαρνάβα που τώρα ανήκει στο Δήμο Μαραθώνα. Με την προηγούμενη Κοινοτική Αρχή είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για αγορά αυτής από επιχειρηματία που συνορεύει με την δική του ιδιοκτησία. Μετά από 2 Κοινοτικά Συμβούλια, απορρίφθηκε η πώληση του εν λόγω ακινήτου, με αρνητική ψήφο μάλιστα δική μου {Μήλιος Χρήστος} και του κ. Τσιμήνη, τοπικού Προέδρου σήμερα στο Βαρνάβα. Μέσα στο 2011 με 2012 ο εν λόγω επιχειρηματίας , έχει προσάψει στην ιδιοκτησία του μέρος πολλών τετραγωνικών μέτρων από την ιδιοκτησία του σχολείου, κάνοντας περίφραξη σ’ αυτή. Τα όσα αναφέρω τα διαπίστωσα ο ίδιος {Χ.Μήλιος}αφού γνωρίζω πολύ καλά πως ήταν το ακίνητο μετά τη λήξη της θητείας μου στην κοινότητα και πως είναι τώρα. Απόδειξη των όσων αναφέρω είναι αεροφωτογραφία από gougle προ διετίας περίπου την οποία και επισυνάπτω προκειμένου να προβείτε σε αυτοψία για διαπίστωση της αλλαγής που έχει επέλθει……..» Προτείνω να κοινοποιήσουμε την απόφαση μας αυτή στην Τεχνική Υπηρεσία για να γίνει αυτοψία και ανάλογα τα αποτελέσματα να κινηθούμε σύμφωνα με τα νόμιμα.{ ΑΔΣ 3/2013 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαραθώνα}/ αιτούνται την διενέργεια αυτοψίας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για διαπίστωση όσων αναφέρονται στο με αριθμ. πρωτοκ. εισερχομένου εγγράφου – 28625- με υπογράφοντα τον κ. Μήλιο Χρήστο.
Προτείνεται:
Η συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης του θέματος και εφόσον διαπιστωθεί ηκαταπάτηση ο διορισμός δικηγόρου για την εφαρμογή του Νόμου.»Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Π. Τσιμήνης, καιείπε μεταξύ των άλλων, ότι ήδη έχει απασχολήσει το τοπικό συμβούλιο του Βαρνάβα, τοσυγκεκριμένο θέμα, και ήδη έχει τοποθετηθεί επ΄αυτού με απόφαση του.Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να αποφασίσουν.Τα μέλη του Δ.Σ., έπειτα από διαλογική συζήτηση, και αφού έλαβαν υπόψη την3/2013 Απόφαση σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και την τοποθέτηση τουΠροέδρου της τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα.
αποφασίζουν ομόφωνα:
Την συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης του θέματος, αποτελούμενη απόμηχανικό, υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τον Πρόεδρο της ΤοπικήςΚοινότητας Βαρνάβα κ. Παναγιώτη Τσιμήνη, και εφόσον διαπιστωθεί η καταπάτηση, τονδιορισμός δικηγόρου για την εφαρμογή του Νόμου.Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό
106/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου