Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Δημόσιος υπάλληλος – δουλέμπορος στο Λαύριο!

lavrio dimipallilos doulemporos
Μπορεί η είδηση για τον εντοπισμό ενός σκάφους που μετέφερε στην περιοχή του Λαυρίου, παράνομα, αλλοδαπούς, να πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας, όμως το παρασκήνιο πίσω
από αυτήν είναι αρκετά μεγάλο.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr, στην υπόθεση που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Λιμενικό και αφορούσε την παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προς την περιοχή είναι μπλεγμένοι όχι ένας αλλά τέσσερις κάτοικοι του Λαυρίου.
Μάλιστα ο ένας από αυτούς είναι και δημόσιος υπάλληλος ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του επειδή έχει καταδικαστεί για παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν!
Τόσο αυτός όσο και οι άλλοι τρεις συντοπίτες τους χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα των δουλεμπόρων για... επικουρικές υπηρεσίες κάτι που δεν σημαίνει ότι δεν ήταν για τα καλά στα... κόλπα.
Σύμφωνα τώρα με τα όσα έγιναν γνωστά από το Λιμενικό, το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου, το Λιμεναρχείο Λαυρίου ενημερώθηκε ότι ένα ύποπτο σκάφος πλέει στη θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου. Αμέσως το πλησίασε ένα πλωτό περιπολικό και οι άνδρες του διαπίστωσαν ότι σε αυτό επέβαινε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών καθώς και δύο επίσης ξένοι κυβερνήτες – διακινητές.
Μάλιστα ο ένας από αυτούς προσπάθησε να ξεφύγει πέφτοντας στη θάλασσα αλλά περισυλλέχτηκε από τους Λιμενικούς.
Το σκάφος κατευθύνθηκε στις ακτές του Αγίου Γεωργίου όπου αποβιβάστηκε ο δεύτερος διακινητής με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο.
Με τη βοήθεια των ανδρών του Λιμενικού το ακυβέρνητο πια σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου και από αυτό αποβιβάστηκαν 55 άνδρες και 1 γυναίκα, όλοι αλλοδαποί.
Στους ανθρώπους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά βέβαια κρατούνται αφού δεν έχουν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο και βέβαια κατηγορούνται και για παράνομη είσοδο της χώρας.
Το Λιμεναρχείο συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του διακινητή που αποβιβάστηκε στο νησί του Αγίου Γεωργίου ενώ από την ανάκριση του συνεργού του προέκυψαν και τα στοιχεία για τη συμμετοχή στο κύκλωμα και των τεσσάρων κατοίκων του Λαυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου