Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μία γυναίκα μύησε στα μυστικά του πολέμου τον Κιμ Γιονγκ Ουν - Video

Η ακραία πολεμική ρητορική που συνεχίζει να χρησιμοποιεί το καθεστώς της Πιόνγιανγκ έχει προκαλέσει σύγχυση στους Νοτιοκορεάτες αλλά και την διεθνή κοινότητα για τις
πραγματικές "διαθέσεις" του νεαρού δικτάτορα , Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αρχικά, η κυβέρνηση της Σεούλ είχε ανακοινώσει ότι έχει "ενδείξεις" πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή. Λίγες ώρες αργότερα, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση αναδιπλώθηκε επισημαίνοντας πως πρόκειται για λάθος και δια στόματος του υπουργού Αμυνας, η Νότιος Κορέα διευκρίνισε ότι δεν επίκειται πυρηνική δοκιμή στην Πιονγιανγκ.

Σήμερα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά όλες τις δραστηριότητες στην βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ, και ότι πρόκειται να αποσύρει το σύνολο των 53.000 βορειοκορεατών εργαζομένων από το βιομηχανικό πάρκο, το οποίο λειτουργεί από κοινού με τη Νότια Κορέα, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ωστόσο, τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα στην κορεατική χερσόνησο την ώρα που η βρετανική "Daily Mail" αποκαλύπτει τον άνθρωπο που μύησε στα μυστικά του πολέμου τον βορειοκορεάτη ηγέτη. Πρόκειται για την θεία του, Κιμ Γιονγκ Xιούι, κόρη του "αιώνιου προέδρου" της Β. Κορέας, Κιμ Ιλ Σουίνγκ, και μοναδική γυναίκα που εμφανίζεται στις επίσημες φωτογραφίσεις. Είναι ο άνθρωπος που τον καθοδηγεί για να γίνει, όπως υποστηρίζει η βρετανική ταμπλόιντ, ένας σωστός ηγέτης για την χώρα του.

Στο μεταξύ, Ουάσινγκτον και Σεούλ έχουν καθορίσει μια κοινή στρατηγική αντιποίνων ανάλογων με τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας με στόχο την πρόληψη της κλιμάκωσης που θα οδηγήσει σε έναν ανοικτό πόλεμο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "New York Times".
Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες οι "27" αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα για το θέμα την ώρα που η Ελβετία θέλει να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Κι ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται να πάρει θέση για το θέμα, η Βόρειος Κορέα συνεχίζει απτόητη τον πόλεμο προπαγάνδας. Πριν από λίγο, σύμφωνα με την "Daily Mail", η κρατική τηλεόραση της Πιονγιανγκ μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο σκυλιά του πολέμου επιτίθενται σε ομοίωμα του νοτιοκορεάτη υπουργού Ενέργειας.
Το βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα από το επίσημο πρακτορείο της Β. Κορέας, KCNA. Παρά την σύσταση της Πιονγιανγκ ότι οι ξένοι διπλωμάτες καλό θα ήταν να αποχωρήσουν από τη χώρα, μέχρι τώρα όλοι παραμένουν στις θέσεις τους. Οργισμένη από τις αλλεπάλληλες κυρώσεις σε βάρος της μετά τη νέα της δοκιμή στις αρχές Φεβρουαρίου και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που είναι σε εξέλιξη, η Βόρεια Κορέα ενέτεινε τις τελευταίες εβδομάδες την πολεμική ρητορική. Μετέφερε σιδηροδρομικώς στις αρχές της εβδομάδες, δύο πυραύλους Μουσουντάν και τους εγκατέστησε σε οχήματα εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες, σύμφωνα με τη Σεούλ.
 Οι πύραυλοι Μουσουντάν που παρουσιάστηκαν δημόσια για πρώτη φορά σε στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο του 2010, φέρεται να έχουν βεληνεκές 3.000 χλμ., δηλαδή ικανότητα να πλήξουν τη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία. Ο πύραυλος αυτός, αδιευκρίνιστης ακτίνας δράσης, μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 4.000 χλμ. όταν φέρει ελαφρύ οπλικό φορτίο και συνεπώς να πλήξει το νησί Γκουάμ στο Ειρηνικό που απέχει 3.380 χλμ από τη Βόρεια Κορέα και όπου σταθμεύουν 6.000 αμερικανοί στρατιώτες. "Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη προετοιμασίας πολεμικής σύγκρουσης ευρείας κλίμακας επί του παρόντος αλλά ο Βορράς πρέπει να αναμένει αντίποινα σε περίπτωση ενός τοπικά περιορισμένου πολέμου", προειδοποίησε ο Κιμ Τζανγκ-Σου. Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι αναβάλλει τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που φέρει πυρηνική κεφαλή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα από την αεροπορική βάση Βάντενμπερκ στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ αποφάσισε την αναβολή αυτή ώστε να αποφευχθεί μια δοκιμή που "μπορεί να θεωρηθεί ότι εντείνει την κρίση που είναι σε εξέλιξη με τη Βόρεια Κορέα". Από την πλευρά του, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν φροντίζει να παγιώσει τον έλεγχό του εντός του κόμματος και κατά συνέπεια του κράτους, διορίζοντας έμπιστούς του στο πολιτικό γραφείο. Μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Πακ Πονγκ Τζου, που ανέλαβε εκ νέου το πρωθυπουργικό αξίωμα. Το 2007 είχε απολυθεί επειδή απέτυχε να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις.Ο Πακ θεωρείται ο εξ απορρήτων του Γιανγκ Σουνγκ-Τάεκ, άνδρα της "σιδηράς θείας" του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου