Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Βενεζουέλα: Απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων επέβαλε ο Νίκολας Μαδούρο

Βενεζουέλα: Απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων επέβαλε ο Νίκολας Μαδούρο
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επέβαλε απαγόρευση διαδηλώσεων από αύριο Παρασκευή για την αποφυγή ενδεχομένης «επιρροής» της διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης.
Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι κάθειρξη από πέντε έως δέκα χρόνια.




«Οι συναθροίσεις και οι δημόσιες διαδηλώσεις, οι πορείες και παρόμοιες εκδηλώσεις που ενδεχομένως διαταράξουν ή επηρεάσουν την ομαλή πορεία της εκλογικής διαδικασίας, απαγορεύονται», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

Από την 1η Απριλίου, περισσότεροι από 106 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Η αντιπολίτευση καλεί σε διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα την Παρασκευή ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και στο σχέδιό του για τροποποίηση του Συντάγματος, παρά την απαγόρευσή τους που επέβαλε η κυβέρνηση ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή για την ανάδειξη των μελών της συντακτικής συνέλευσης.

«Το καθεστώς ανακοίνωσε την απαγόρευση διαδηλώσεων...Απαντάμε με την κατάληψη της Βενεζουέλας αύριο», ανέφερε η Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, με ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου