Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΛΑΥΡΙΟ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΨΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΟ 1998 ξεκινά η αναγνωριστική προκαταρκτική μελέτη της έλευσης του Προαστιακού Τρενου στο Λαυριο





Η αναγνωριστικη αυτη (προμελετη) χαραξης χρηματοδοτειται με λεφτα των Ελληνων πολιτων μεσω Του αμαρτωλου ΟΣΕ με περιπου 40.000.000 δραχμες.
Η αναγνωριστικη αυτη πρωτη μελετη ακολουθουσε στο μεγαλυτερο μερος την παλια σιδηροδρομικη γραμμη Αθηνων - Λαυριου, την οποια συνδεση με τρενο καποιοι κοντοφθαλμοι ανικανοι πολιτικοι καταργησαν οπως και το Τραμ στην Αθηνα για τα συμφεροντα και την αναπτυξη του ΚΤΕΛ ( ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ)
Το τρενο τερματιζε πισω απο το εργοστασιο του ΔΕΔΕ εκει που ηταν παντα ο τερματικος σταθμος.
Ενδιαμεσα μεχρι το 2000 η ΕΡΓΟΣΕ ειχε παρει και αλλα χρηματα απο τον ΟΣΕ (αρκετα εκατομυρια δραχμες ξανα) για να ολοκληρωθει η αναγνωριστικη μελετη χαραξης ( δηλαδη για καθε ενα χιλιομετρο μολυβιας στην κλιμακα του χαρτη κοστιζε περιπου εως το 2000 1,5 με 2 εκατομμυρια δραχμες)
Απο το 2000 εως και σημερα η ΕΡΓΟΣΕ (θυγατρικη του ΟΣΕ) κανει συνεχης μελετες οι οποιες παρουσιαζονται εκαστοτε σε διαφορες δημοτικες συγκεντρωσεις, σε Υπουργους, σε γραμματεις Υπουργειων κ.λ.π
Οι μελετες συνεχως εως και το 2013 συνεχως αλλαζουν (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ 2013 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΖΗ)   συμφωνα με υποδειξεις τοπικων δημαρχων και διαφορων (αρμοδιων) πολιτικων ακομη και της πρωην Νομαρχιας Αν. Αττικης και κατοπιν της περιφερειας.
Εκατονταδες Χιλιαδες Ευρω ισως και μερικα Εκατομμυρια ΕΥΡΩ μεχρι σημερα απο διαφορα Ευρωπαικα και Εθνικα προγραμματα ξοδευονται για αλλαγες μελετων της χαραξης, για σταθμους,και τερματικο σταθμο.

Ο ΟΣΕ ολα αυτα τα χρονια ειχε υποτιθεται τον ελεγχο των μελετων αλλα ολοι ΜΕΛΕΤΑΓΑΝ ΜΑΖΙ
Οι ανεπαρκεις Υπουργοι οπως εχει αποδειχθει εξηγγειλαν συνεχως το εργο και μαλιστα ο Σημιτης με το αλλο Μπουμπουκι τον Λαλιωτη ειχε ερθει πρωτος στο Λαυριο και μας ειχε εγκαινιασει το εργο οπως το αλλο Μπουμπουκι ο Βουλγαρακης μας ειχε εγκαινιασει την Αναστυλωση της Γαλλικης Σκαλας στο λιμανι για 1,5 Εκατομμυρια Ευρω.
Μετα το εργο μας το ανακοινωσε ο κυριος Σουφλιας σαν υπουργος ΥΠΕΧΩΔΕ τοτε ( ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟΝ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ)
Μετα ηρθε εδω στο Λαυριο ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ο αλλος σωτηρας μας.
Την ημερα εκεινη συσσωμη η ουρα της Πρασινης Κλαδικης του ΠΑΣΟΚ στο Λαυριο μας τον εφερε στο δημαρχειο στο λιμανι οπου ο Κυριος Λουκας με μια αγκαλια τεραστια και ενα φιλι ολο γλυκα τον υποδεχτηκε σαν τον επομενο σωτηρα της πολης μας.
Μας ειπε τα ιδια για το Προαστιακο μαζι με αλλες μπουρδες και μετα τον ξαναειδαμε στο Καστελοριζο
Ο Σαμαρας ρε παιδια ηρθε??? θυμαται κανεις??? εστειλε κανενα δικο του μπουμπουκι???
Α!!! ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ηρθε προσφατα μετα τον Τσιπρα (που κανει τα μπανια του στο Σουνιο . του πεφτει βαρυ το Λαυριο να ερθει. Του ειπαν μην πας εκει εχει Μολυβδο και τρωνε πιτουρα σαν αυτα που ταισες την Ελλαδα στο δημοψηφισμα)
Ο Κυριος Σπιρτζης ( τι μας λες τωρα ρε Χριστακο?? τον κυριο Σπιρτζη θα διαψευσεις??? εισαι καλα??? τι ξερεις εσυ??)
Μιλησε και στη τοπικη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσια και του προοδευτικου Κυριου Φιλιππου, και τους ειπε οτι το τρενο εχει δρομολογηθει και το παλευει να ερθει.
Μετα μιλησε και στην Τοπικη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κερατεα και τους σερβιρισε τις ιδιες αερολογιες και ανακριβειες μαζι με τις ιδιες διαβεβαιωσεις.
Ανημερωτος τελειως απο αυτα που ειπε, τον καλω οποτε θελει δημοσια σε οποια τοπικη θελει της περιοχης να του αποδειξω οτι μας κοροιδευει οπως και ολοι οι προηγουμενοι ανικανοι κοντοφθαλμοι πολιτικοι μετριως ενημερωμενους.
Η κυρια Δουρου προ τριμηνου περιπου μεσω του κυριου Λουκα απο το γραφειο τυπου του δημου μας ανακοινωναν οτι με δικες τους ενεργειες σωθηκε το Εργο και ξαναμπεικε στο νεο Πακετο ΓΙΟΥΝΚΕΡ.
Μαλιστα μας ανακοινωσαν οτι η περιφερεια αφου ελαβε τις μελετες απο την ΕΡΓΟΣΕ θα προβει με δικα της κονδυλια στην χρηματοδοτηση των ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ( νεα πατεντα αυτη και καθως πρεπει ορολογια) ωστε εως το τελος του 2017 να εχουν ΠΑΡΑΩΡΙΜΑΣΕΙ και σαν ωριμο φρεσκο φρουτο να βγει σε Διεθνη Διαγωνισμο ωστε να επιλεγει ο αναδοχος Στρατηγικος Επενδυτης να κατασκευασει το εργο

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ..............Ω

Κυριοι οσοι διαβασετε αυτην την επιστολη σας ενημερωνω ΥΠΕΥΘΥΝΑ  εχοντας ολες τις αναγνωριστικες μελετες και προμελετες στα χερια μου, εχοντας πληθος αλληλογραφιας των ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, ΟΡΣΑ, ΥΠΕΧΩΔΕ Κ.Λ.Π  στα χερια μου,

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ
η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΕΡΜΑΤΗ.
ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ 

ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΙΛΟΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΣΘΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΩΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ( ΟΧΙ ΔΙΠΛΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ  ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΑΣΑΝ.
ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ
Ο Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1998  ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΞΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.
ΝΑ ΜΑ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΟΝΙΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΝΤΑΞΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΡΓΑ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ??? ΚΥΡΙΕ ΣΠΙΡΤΖΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ???

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣΕΙ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗς ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ???

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ (ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑς ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ??

ΦΥΣΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟς ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ??? ΓΙΑΤΙ???
ΑΦΟΥ ΕΜΜΕΣΑ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ (ΛΕΩ) ΜΗΠΩΣ??? ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ???
Η ΡΑΦΗΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΙΜΑΝΙ???
ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΓΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ?? ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ¨Η ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ???
ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑΧΑ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ??
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΣΕ ΑΝΕΜΟΥΣ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ

ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ

Χριστακος Τασος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου