Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η Volkswagen πουλάει περισσότερα λουκάνικα απ’ ότι αυτοκίνητα!

sausage-anoigma
Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μία από τις πιο διάσημες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου πουλάει λουκάνικα;





Κι όμως, η Volkswagen πουλάει, ήδη από το 1973, αμέτρητα λουκάνικα “currywurst“, τα οποία αποτελούν μια ειδική ποικιλία λουκάνικων Φρανκφούρτης, συνοδευμένα από spicy ketchup.

sausage6
Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, τα συγκεκριμένα λουκάνικα διατίθενται σε δύο μεγέθη, ενώ η σάλτσα κυκλοφορεί σε δύο παραλλαγές, την “κανονική” Spicy Curry ketchup και την λίγο πιο πικάντικη της εκδοχή, “Heaven and Hell”. Σε κάθε πακέτο υπάρχει, για λόγους γνησιότητας, η σφραγίδα με το σήμα της εταιρείας και η αναγραφή της φράσης “Original Volkswagen Part”. Παράγονται υπό την VW και ενώ στην αρχή είχαν σκοπό να μοιράζονται στις καντίνες και τα εστιατόρια της εταιρείας, στη συνέχεια άρχισαν να προσφέρονται και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό μέσω των σούπερ μάρκετς.
anoigma-loukaniko-me-patates
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Volkswagen, το 2015 παρήχθησαν πάνω από 7,2 εκατομμύρια λουκάνικα, σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερα από το 2014. Σε αντίθεση με τις πωλήσεις αλλαντικών, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν το 2015 από τα 6.1 εκατομμύρια στα 5.8 εκατομμύρια. Tα διάσημα λουκάνικα Volkswagen έσπασαν κάθε ρεκόρ πωλήσεων και το 2016, καθώς θεωρούνται ένας από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες στην Γερμανία και σε αρκετά μέρη του κόσμου.

Από: Βίκυ Χριστοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου