Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ο Ερντογάν συνέλαβε και τον πρόεδρο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Ο Ερντογάν συνέλαβε και τον πρόεδρο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία
Ο Τάνερ Κίλιτς συνελήφθη μαζί με άλλους 22 δικηγόρους με την κατηγορία της συνεργασίας ή της εμπλοκής στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016
Ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τάνερ Κίλιτς συνελήφθη μαζί με 22 ακόμη δικηγόρους σε συνέχεια των μαζικών διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Σαλίλ Σέτι.




«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας σύρθηκε από το κύμα διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο έχουν επεκταθεί και πόσο αυθαίρετες έχουν γίνει οι διώξεις αυτές», ανέφερε ο Σέτι.

«Ο Τάνερ Κίλιτς έχει μια μακρά και διαπρεπή ιστορία υπεράσπισης ακριβώς αυτών των ελευθεριών τις οποίες τώρα οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να πατάξουν», σημείωσε.

Η σύλληψη του Κίλιτς δεν φέρεται να συνδέεται με την δουλειά του στην Διεθνή Αμνηστία, ούτε θεωρείται πιθανό να συνδέεται με τις εργασίες οργανώσεων προάσπισης δικαιωμάτων στην Τουρκία, υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Η εντολή κράτησης κάνει λόγο για ύποπτα μέλη της οργάνωσης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος, αναφέρει η οργάνωση.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου