Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

«Έφυγε» ο Nicky Hayden

«Έφυγε» ο Nicky Hayden
Αυτόν τον αγώνα δυστυχώς δεν μπορούσε να τον κερδίσει. Ο Nicky Hayden υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη σύγκρουση που είχε με επιβατικό όχημα ενώ έκανε ποδήλατο στο Ρίμινι της Ιταλίας.
Από την περασμένη Τετάρτη ο 35χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Μαουρίτσιο Μπουφαλίνι της Τσεζένα, έχοντας υποστεί μεταξύ άλλων σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το στήθος.




Νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας με τους γιατρούς να κάνουν λόγω για εκτενή εγκεφαλική βλάβη ως αποτέλεσμα του χτυπήματος.

Όχι τυχαία, σε κάθε ιατρικό ανακοινωθέν τονιζόταν το πόσο κρίσιμη ήταν η κατάστασή του. Ο γεννημένος στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.
Λόγω καταγωγής ο Hayden είχε το παρατσούκλι «Kentucky Kid». Ήταν γόνος οικογένειας με έντονες αγωνιστικές ανησυχίες, καθώς τόσο ο πατέρας του Earl όσο και η μητέρα του Rose, αγωνίζονταν σε αγώνες dirk track. O ίδιος ανέβηκε πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα σε ηλικία 3 ετών! Στα πέντε του άρχισε να τρέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες με τα αδέρφια του, Tommy και Roger Lee. Η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη.
Αναρριχήθηκε γρήγορα στα σκαλοπάτια του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάνοντας το 2002 πρεμιέρα στο πρωτάθλημα World Superbike. Το επόμενο βήμα ήταν στο MotoGP όπου ένωσε τις δυνάμεις του με τον Valentino Rossi υπό την ομπρέλα της Repsol Honda MotoGP.
Το 2003 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο και ανακηρύχθηκε πρωτοεμφανιζόμενος της χρονιάς. Και παρότι το 2004 είχε ένα σοβαρό τραυματισμό, ανέκαμψε, κατακτώντας το 2005 την πρώτη του νίκη – εντός έδρας στη Λαγκούνα Σέκα.
Το 2006 ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, όταν με δύο νίκες αλλά εντυπωσιακή σταθερότητα, χρίστηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP. Η αλλαγή των κανονισμών δεν τον βοήθησε και στη συνέχεια υποσκελίστηκε από τον Dani Pedrosa. Το 2009 μεταπήδησε στη Ducati χωρίς όμως να αναλάβει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Η τελευταία του ομάδα στο MotoGP ήταν η Aspar Honda ενώ ο τελευταίος του αγώνας στην κορυφαία κατηγορία των δύο τροχών, ήταν το 2015 στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας.
Έκτοτε είχε επιστρέψει στα Superbikes, όπου έτρεχε με την ομάδα της Honda.

NewsAuto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου