Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μοναδικές φωτογραφίες από τη NASA: Η ατμόσφαιρα του Κρόνου πιο κοντά από ποτέ

Μοναδικές φωτογραφίες από τη NASA: Η ατμόσφαιρα του Κρόνου πιο κοντά από ποτέ
Καταπληκτικό υλικό από το διαστημόπλοιο Cassini, το οποίο στις 26 Απριλίου πραγματοποίησε «βουτιά» μέσα στους δακτυλίους - Εισχώρησε στα 300 χιλιόμετρα απόσταση από την ορατή πλευρά των δακτυλίων
Εκπληκτικό οπτικό υλικό από την ατμόσφαιρα του πλανήτη Κρόνου έστειλε το διαστημόπλοιο Cassini, αμέσως μετά τη «βουτιά» που πραγματοποίησε μέσα από τους δακτυλίους του πιο εντυπωσιακού ουράνιου σώματος στο ηλιακό μας σύστημα.




Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA είναι ιστορικής σημασίας, καθώς είναι οι κοντινότερες που έχουν ληφθεί ποτέ, κυριολεκτικά μέσα από την ατμόσφαιρα του μεγάλου πλανήτη.



Το Cassini «έπιασε» από κοντά τη μεγαλύτερη δίνη-στρόβιλο στην ατμόσφαιρα, η οποία συνεχίζεται για δεκάδες χρόνια και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, η οποία παρακολουθούσε εξ αποστάσεως το ανεξήγητο φαινόμενο. Πλέον, με την αποστολή του Cassini αποκαλύπτεται ένα εκπληκτικό περιβάλλον, εντελώς διαφορετικό από εκείνο της Γης, το οποίο θα απαντήσει σε αμέτρητα ερωτηματικά που παρέμεναν στο σκοτάδι.

Στις 26 Απριλίου, το διαστημόπλοιο πραγματοποίησε «βουτιά» 3.000 χιλιομέτρων μέσα στους δακτυλίους του Κρόνου, εισχωρώντας σε μία απόσταση τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων πίσω από την ορατή πλευρά των δακτυλίων.



Η αποστολή του Cassini, μετά από 13 χρόνια παρατήρησης του Κρόνου, πλησιάζει στο τέλος της, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου θα «αυτοκτονήσει», πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα πάνω στον εντυπωσιακό πλανήτη.

Στις 2 Μαΐου, ωστόσο, είναι προγραμματισμένη μία ακόμη «βουτιά» προς την ατμόσφαιρα του Κρόνου, η οποία, αν πετύχει, θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους για την αστρική γειτονιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου