Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Στο αυτόφωρο όσοι προσβάλλουν το περιβάλλον

Πρώτη δημοσίευση: 1.6.2017
Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Στο αυτόφωρο όσοι προσβάλλουν το περιβάλλον
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους συναδέλφους του την εγρήγορση και την άμεση παρέμβαση των αρχών στις περιπτώσεις προσβολής του περιβάλλοντος, όπως είναι πυρκαγιές, απόρριψη λυμάτων, ηχορύπανση κ.α.
Η αυτόφωρη διαδικασία να ακολουθείται στις περιπτώσεις προσβολής του περιβάλλοντος, όπως είναι πυρκαγιές, απόρριψη λυμάτων, εκπομπή ρύπων από κέντρα διασκεδάσεως, κλαμπ, κ.λπ., ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, από τους συναδέλφους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών εν όψει του επερχόμενου καλοκαιριού.       




Ειδικότερα, ο κ. Πλίωτας με  εγκύκλιο του προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας παρέχει οδηγίες για την ποινική αντιμετώπιση των «προσβολών κατά του περιβάλλοντος».
       
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του την εγρήγορση και την άμεση παρέμβαση των αρχών όταν προσβάλλεται το περιβάλλον και καλεί τις αρχές να επιδεικνύουν αδιάλειπτο ενδιαφέρον στην πρόληψη και τον κολασμό αξιοποίνων πράξεων κατά του περιβάλλοντος.
       
Μάλιστα, σημειώνει ότι οι υπαίτιοι των αυτοφώρων εγκλημάτων, θα πρέπει να συλλαμβάνονται και στην περίπτωση των πλημμελημάτων να παραπέμπονται κατά την διαδικασία των άρθρων 417 επόμενα.
       
Ακόμη, υπενθυμίζει ο κ. Πλίωτας τις συνταγματικές διατάξεις (άρθρο 24)  για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού  περιβάλλοντος οι οποίες κατοχυρώνουν την    αυτοτελή προστασία του, όπως και το   «ποινικό   οπλοστάσιο», όπως το χαρακτηρίζει «με πυλώνες τους βασικούς νόμους 1650/1986, 743/1970, 4042/2012  και τις οδηγίες 2008/99 και  2008198/ΕΚ».

Παναγιώτης Τσιμπούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου