Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Η Μελάνια Τραμπ, ο μικρός Δημήτρης και η μεταμόσχευση καρδιάς

Μια απίστευτη ιστορία: Η Μελάνια Τραμπ, ο μικρός Δημήτρης και η μεταμόσχευση καρδιάς
Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συνάντησε το 3χρονο αγόρι σε νοσοκομείο της Ιταλίας και του διάβασε ένα παραμύθι - Λίγες ώρες αργότερα ενημερώθηκε ότι βρέθηκε μόσχευμα για το αγόρι
Η συγκυρία καμία φορά δημιουργεί τις πιο απίστευτες και συγκινητικές ιστορίες.
Μια τέτοια είναι η ιστορία του μικρού Δημήτρη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Bambino Gesù στην Ιταλία περιμένοντας μεταμόσχευση καρδιάς από τα Χριστούγεννα και της συνάντησής του με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.




Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου ζήτησε να επισκεφτεί το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στο Βατικανό.

Η κυρία Τραμπ αφού προσευχήθηκε μπροστά σε ένα άγαλμα της Παναγίας στη συνέχεια επισκέφτηκε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν μαζί με άλλα παιδιά ο μικρός Δημήτρης και του διάβασε ένα παραμύθι.

Η συνάντηση αυτή φαίνεται ότι αποδείχθηκε γούρικη για το μικρό αγόρι καθώς όταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έφτασε στο Βέλγιο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ενημερώθηκε ότι είχε βρεθεί μόσχευμα για τον αγόρι από την Ελλάδα.

«Φτάνοντας στο Βέλγιο έμαθα ότι ένα μικρό αγόρι και η οικογένειά του που περίμεναν για μεταμόσχευση καρδιάς ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε μόσχευμα. Του διάβασα ένα παραμύθι και του κράτησα το χέρι πριν από μερικές ώρες και τώρα η καρδιά μου είναι  γεμάτη χαρά για τα νέα αυτά» ανέφερε σε δήλωσή της η Μελάνια Τραμπ η οποία μάλιστε εξέφρασε την ευτυχία της και με δύο αναρτήσεις στο Twitter.



Η Μελάνια Τραμπ στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης

Η ιστορία του μικρού Δημήτρη και το μήνυμα του πατέρα του

Στο protothema.gr είχε μιλήσει ο πατέρας του μικρού αγοριού λίγο πριν φύγει για το ταξίδι της ελπίδας στην Ιταλία. Το μήνυμά του είχε συγκινήσει: «Αυτό που θα θέλαμε να πούμε σαν γονείς σε όσους βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση μας -και που δυστυχώς δεν είναι τόσο λίγοι, όσο φανταζόμαστε- είναι σε καμία περίπτωση να μην χάνουν την ελπίδα τους. Να αγωνίζονται με την ίδια δύναμη που αγωνίζονται και τα παιδιά τους, και από αυτά να παίρνουν δύναμη και κουράγιο. Όταν φτάνουν σε αδιέξοδα και νιώθουν τις δυνάμεις τους να λιγοστεύουν να κλείνουν τα μάτια και να κοιτάζουν ψηλά. Όταν μπαίνεις σε αυτή τη θύελλα τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα παγώνεις, νομίζεις ότι κάποιος θα σε ξυπνήσει και θα είσαι και πάλι σπίτι σου προετοιμάζοντας την έξοδο της πρωτοχρονιάς και το πάρτι των Χριστουγέννων. Όμως κανείς δεν σε ξυπνά, είσαι στην ίδια καρέκλα με πρησμένα από τα κλάματα μάτια, πιάνεις τον εαυτό σου να προσεύχεται, εσύ που αμφισβητείς τα πάντα, κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα της Εντατικής παγώνεις γιατί νομίζεις ότι είναι για σένα. Όσοι πέρασαν ή περνούν τέτοιες περιπέτειες, καταλαβαίνουν και όσοι δεν καταλαβαίνουν είναι γιατί δεν βρέθηκαν στη θέση αυτή και ας μην βρεθούν ποτέ....Εμείς στην θύελλα αυτή είχαμε την αμέριστη βοήθεια των γιατρών μας. Όσα και να πούμε δεν αρκούν».

Η σοβαρή περιπέτεια του 3χρονου Δημήτρη ξεκίνησε μετά από μια λοίμωξη του αναπνευστικού που του προκάλεσε φλεγμονή του καρδιακού μυ (μυοκαρδίου). Σημειωτέον ότι η μυοκαρδίτιδα εκδηλώνεται μετά από κάποια λοίμωξη συνήθως σε υγιή άτομα κι έχει καλή έκβαση, ωστόσο στο 10% των περιστατικών μπορεί να εξελιχθεί σε ραγδαία (κάποιες φορές και μοιραία) καρδιακή ανεπάρκεια και αρρυθμία. Ο μικρός Δημήτρης είχε όμως την ατυχία να βρεθεί μέσα στο στο μικρό ποσοστό των ασθενών που αίφνης αποτελούν δύσκολα κι απρόβλεπτα περιστατικά μυοκαρδίτιδας. Στο Ωνάσειο διακομίστηκε στο μέσον Δεκεμβρίου από παιδιατρικό νοσοκομείο με διάγνωση «καρδιογενές σοκ». Στο καρδιοχειρουργικό κέντρο οι ιατροί έκριναν ότι η μόνη θεραπευτική λύση για να κρατηθεί το παιδί στη ζωή ήταν η μεταμόσχευση καρδιάς. Καθώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κέντρα με δυνατότητα διενέργειας μεταμοσχεύσεων σε παιδιά, κρίθηκε επιβεβλημένη η αναζήτηση μεταμοσχευτικού κέντρου στο εξωτερικό.

Πλέον η οικογένειά του περιμένει το χειρουργείο ελπίζοντας ότι ο Δημήτρης θα βγει νικητής από αυτή τη μάχη που βρέθηκε να δίνει σε μια τόσο τρυφερή ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου