Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Αθήνα: Ένας στους πέντε που πήραν κλήση είχε παρκάρει σε ράμπα για αναπήρους

Φωτογραφία αρχείου
Παράλληλα το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας αφαιρέθηκε για παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο
Την αντικοινωνική κουλτούρα αρκετών οδηγών που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των κλήσεων για παράβαση στάθμευσης τον Απρίλιο.




Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίνων από τις 32.000 κλήσεις που «κόπηκαν» τον περασμένο μήνα, το 18% αφορά παρκάρισμα σε ράμπες ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια.

Παράλληλα το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας αφαιρέθηκε για παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Σε 123 οχήματα μπήκαν δαγκάνες και απομακρύνθηκαν με γερανό με το 33% των περιπτώσεων να αφορά στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις.

«Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση αναδείχθηκε η οδός Πατριάρχου Ιωακείμ καθώς εκεί κόπηκαν 240 κλήσεις και ακολουθούν η οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με 88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.

Μία στις δύο βεβαιώσεις παραβάσεων (15.534) αφορά, τέλος, στάθμευση χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) χωρίς την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου, ενώ σε θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) πάρκαρε παράνομα το 18%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου