Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ο γύρος του κόσμου με τη θρυλική «Ντακότα» DC-3

Ο γύρος του κόσμου με τη θρυλική «Ντακότα» DC-3
Το ιστορικό αμερικανικό ελικοφόρο, που έφερε την επανάσταση στις αεροπορικές μεταφορές, γιορτάζει τα 77α του γενέθλια και ταξιδεύει στην υφήλιο για έξι μήνες - Προσγειώθηκε και στην Αθήνα για ένα 24ωρο
Έξι μήνες. Είκοσι οκτώ χώρες. Πενήντα πέντε αεροδρόμια. Ο γύρος του κόσμου με το θρυλικό αεροσκάφος Douglas DC-3 ή αλλιώς Dakota μόλις ξεκίνησε.




Το ιστορικό αμερικανικό ελικοφόρο που έφερε την επανάσταση στις αεροπορικές μεταφορές τις δεκαετίες του 1930 και 1940 με την ταχύτητα και την εμβέλειά του, γιορτάζει φέτος τα 77α του γενέθλια διασχίζοντας τη Γη επί έξι μήνες και αποδεικνύοντας ότι παρά τις 75.000 ώρες «πτήσης» που μετράει, μπορεί ακόμα να ελίσσεται στους αιθέρες και να κάνει το όνειρο κάθε πιλότου πραγματικότητα.

Έχοντας συνοδοιπόρο την ελβετική Breitling, η οποία μέσα από τη μακροχρόνια σχέση της με την αεροπλοΐα, βοηθά στη διάσωση, συντήρηση και προβολή των αεροσκαφών-αριστουργημάτων, το Douglas DC-3 ξεκίνησε το ταξίδι του την περασμένη εβδομάδα από τη Γενεύη, πραγματοποιώντας την πρώτη στάση στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας προτού προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Στη διάρκεια της 24ωρης παραμονής του στην Αθήνα, το protothema.gr βρέθηκε στην παρουσίαση του «Breitling DC-3 World Tour» και συνομίλησε με τους πιλότους Francisco Agullo και Gabriel Eveque, για τον σκοπό της παγκόσμιας περιοδείας.

«Είμαστε κάτι περισσότερο από τυχεροί και ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα και να μεταδώσουμε στους πολίτες ολόκληρου του πλανήτη το πάθος μας για την αεροπορία, πιλοτάροντας ένα από τα σημαντικότερα αεροσκάφη όλων των εποχών» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Agullo, πιλότος και ιδιοκτήτης του αεροπλάνου, ο οποίος μέχρι τώρα κυβερνούσε κυρίως ιδιωτικά jets.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο γύρος του κόσμου με το Douglas DC-3 θα καλύψει τουλάχιστον 42.000 χλμ και 230 ώρες πτήσης μέχρι να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο στην Ελβετία. Σε πολλές περιοχές, μάλιστα, το αεροσκάφος θα πετά χαμηλά στα 3.000 πόδια «συνθήκη ασυνήθιστη σε κανονικές πτήσεις. Αλλά αυτό είναι ένα από τα απίστευτα στοιχεία της περιοδείας. Η αίσθηση από την πλεύση σε αυτό το ύψος λειτουργεί θεραπευτικά για εμάς» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου