Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Μαρίκα Κασιμάτη: «Νίκησε» τον Μπέπε Γκρίλο και κατεβαίνει για δήμαρχος

Μαρίκα Κασιμάτη: «Νίκησε» τον Μπέπε Γκρίλο και κατεβαίνει για δήμαρχος
Η κ. Κασιμάτη ήταν η αρχική υποψήφια που είχαν επιλέξει, μέσω διαδικτύου, οι εγγεγραμμένοι στο κίνημα Πέντε Αστέρων - Όμως ο ιδρυτής του κινήματος, ο Μπέπε Γκρίλο, στα μέσα Μαρτίου είχε κρίνει άκυρη την επιλογή της
Η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Γεωγραφίας, Μαρίκα Κασιμάτη δικαιώθηκε από δικαστήριο της Γένοβα το οποίο και της δίνει πλέον το δικαίωμα να συμπεριληφθεί εκ νέου στις δημοτικές εκλογές, παρά την αποπομπή της από τον ιδρυτή του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο.




Η κ. Κασιμάτη ήταν η αρχική υποψήφια που είχαν επιλέξει, μέσω διαδικτύου, οι εγγεγραμμένοι στο κίνημα Πέντε Αστέρων. Όμως ο ιδρυτής του κινήματος, ο Μπέπε Γκρίλο, στα μέσα Μαρτίου είχε κρίνει άκυρη την επιλογή της από την βάση των εγγεγραμμένων, με την αιτιολογία ότι η 53χρονη αυτή καθηγήτρια είχε παραβεί κανόνες και αρχές που εμπνέουν την πολιτική του κίνηση.

«Συνέβη διότι το αποτέλεσμα της δημοκρατικής ψηφοφορίας μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Roussau του Μ5S για την ανάδειξη του υποψηφίου για τη δημαρχία της Γένοβας στις δημοτικές εκλογές της 11ης Ιουνίου 2017, δεν ελήφθησαν υπόψη. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, που το κύριο όργανο έκφρασης της άμεσης δημοκρατίας (της θεμελιώδους αρχής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων) δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επιπλέον, εκείνο που διαπιστώθηκε ήταν και μία πλήρης αποκήρυξη, με αυτόν τον τρόπο, της αρχής της διαφάνειας, καθώς δεν παρασχέθηκε για την αγνόηση τούτη του αποτελέσματος καμία αντικειμενική εξήγηση κι ο επικεφαλής του κινήματος Μπέπε Γκρίλο αρκέσθηκε μόνον να δηλώσει «έχετέ μου εμπιστοσύνη». Εγώ πιστεύω πως αυτή η φράση, στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου, δεν έχει εμφανή λόγο ύπαρξης», είπε η κ. Κασιμάτη για την υπόθεση σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου