Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Όταν η νιότη συναντά το ξύλο γεννιέται η τέχνη

Από μικρό παιδί ζωντάνευε την φαντασία του παρακολουθώντας τον θείο του να μετατρέπει ένα άμορφο κομμάτι ξύλο σε μια μορφή, σε ένα αντικείμενο για χρήση ή για διακόσμηση.
Η παρατήρηση αυτής της διαδικασίας της μεταμόρφωσης το μετέτρεψε, με την σειρά της, σε καλλιτέχνη. Αφέθηκε, άνευ όρων σε αυτή την επιρροή και την ενστερνίστηκε.
Προσπαθούσε να μιμηθεί τον θείο του και όσο αυτό επαναλαμβανόταν τόσο πιο ικανά γίνονταν τα χέρια του, υποταγμένα σε ένα μυαλό που γεννούσε ιδέες.




Εδώ και 6 χρόνια τα πράγματα σοβάρεψαν! Στέγασε το μεράκι του και άφησε τον εαυτό του  ελεύθερο να δημιουργεί. Έκλεβε από την ξεκούραση και την διασκέδαση για να αφοσιωθεί στην μεγάλη του αγάπη. Κάθε νέο αντικείμενο γινόταν το παιδί του. Απέκτησε μια μεγάλη "οικογένεια" και είναι περήφανος για αυτή! Όπως, όμως, κάθε καλλιτέχνης, ήρθε η στιγμή που έπρεπε να ανοίξει τις πόρτες του και να αφήσει την "οικογένειά" του να γίνει γνωστή και σε άλλους.

Εδώ και 3 χρόνια, χωρίς να το καταλάβει, μαζεύτηκαν γύρω του άνθρωποι που αγάπησαν αυτά που φτιάχνει, που εκτίμησαν την τέχνη του και θέλησαν να αποκτήσουν κάποια από τα παιδιά του.

Παρόλο που είναι τελειόφοιτος μηχανολόγος, πάντα βρίσκει χρόνο να αφιερώσει στο μεράκι του.  Λατρεύει την ομορφιά και την πλαστικότητα του ξύλου. 
Η σχεδίαση του αντικειμένου είναι "σύλληψη"! 
Η διαδικασία της κατασκευής είναι "γέννηση"!
Η παράδοση του αντικειμένου στον νέο του ιδιοκτήτη είναι "καμάρι"!
Η ικανοποίηση του πελάτη είναι "αγαλλίαση"!
Όταν το δημιούργημά του προσφέρει χαρά τότε έρχεται η "ολοκλήρωση"!

Το σαράκι που τον τρώει είναι... η τελειοποίηση της τεχνικής του, η σύλληψη νέων σχεδίων, η εφαρμογή νέων τεχνικών...
Σε μια περίοδο κρίσης ιδεών, οικονομικών και αξιών εκείνος ορθώνει το ανάστημα και τολμά να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε όταν έπιασε στα χέρια του το πρώτο ξυλαράκι...

Προσφέρει αντικείμενα που θα αγαπηθούν, φτιαγμένα από οικολογικά υλικά, με τα ίδια του τα χέρια, αρίστης ποιότητας με μόνο σκοπό να δώσουν χαρά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές του είναι πολύ προσιτές για όλους!

Για πληροφορίες και επικοινωνία: Ξύλινα Χειροποίητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου