Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Τι τρέχει με τον Άκη; Ανέφικτη φαντάζει η προοπτική αποφυλάκισης του

Τί τρέχει με τον Άκη; Ούτε σήμερα βγαίνει από τη φυλακή
Παλιές καταδίκες και προβλήματα με την εγγυοδοσία εμποδίζουν τον Τσοχατζόπουλο να βγει από τον Κορυδαλλό
προς το παρόν, τουλάχιστον, η προοπτική αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς ο πρώην υπουργός Άμυνας που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Κορυδαλλό για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά γραφειοκρατικά και όχι μόνο προβλήματα που τον κρατούν ακόμη στις φυλακές Κορυδαλλού.




Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αν και όπως διαρρέονταν χθες από το περιβάλλον του κατάφερε να συγκεντρώσει τις 200.000 που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ως εγγυοδοσία, σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να περάσει την πύλη του Κορυδαλλού. Έτσι, για τις επόμενες ώρες θα πρέπει να συνεχίσει να παραμένει στη φυλακή και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού (όπου νοσηλεύεται ως κρατούμενος μετά τις καρδιολογικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη).

Κατά πληροφορίες, ο Άκης Τοχατζόπουλος, αντιμετωπίζει προβλήματα στην συγκέντρωση των 200.000 ευρώ που είναι το ποσό της εγγύησης. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος. Ο καταδικασθείς πρώην υπουργός ως γνωστόν, έχει μια παλιά καταδίκη για την υπόθεση  του πόθεν έσχες, για την οποία εκτίει ποινή 5,5 ετών. Για την υπόθεση δε αυτή του είχε επιβληθεί και πρόστιμο 210.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιώτης που είχε ακουστεί πως θα «δάνειζε» τον πρώην υπουργό το ποσό της εγγυοδοσίας – αρχικά είχε ειπωθεί ότι τα 200.000 προέρχονται από δωρεές φίλων- αναθεώρησε τη θέση του και τώρα φέρεται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Πάντως, η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αντικαταστήσει την φυλάκισή του πρώην υπουργού αφού εκείνος καταβάλλει την εγγύηση των 200.000 ευρώ αφορά στην καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ωστόσο, η ποινή  για το πόθεν έσχες,  δεν είχε τακτοποιηθεί και για αυτό το λόγο η αποφυλάκιση Α. Τσοχατζόπουλου δεν ήταν δυνατόν να γίνει ούτε σήμερα.

Πηγές από την υπεράσπιση του Α. Τσοχατζόπουλου αναφέρουν πάντως πως ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να διαρκέσει πολύ λίγο. Και αυτό διότι αν το Εφετείο που τον δικάζει σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά του επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή...

Βασιλική Κόκκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου