Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ποιες χώρες έχουν τους χειρότερους δρόμους στον κόσμο;

Ποιες χώρες έχουν τους χειρότερους δρόμους στον κόσμο;
Το πόσο καλά και σωστά κατασκευάζονται οι δρόμοι είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο, αφού η… κακοτεχνία κοστίζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο.
Παρακάτω θα δείτε κάποιους από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ποσό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ανά 100.000 ανθρώπους.




ΡΟΥΑΝΤΑ 32.1
RWANDA-roads-640
Στη Ρουάντα δυστυχώς κυριαρχεί μία γενική αδιαφορία για τους νόμους της κίνησης στους δρόμους, με αποτέλεσμα η οδήγηση να μετατρέπεται σε εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα σε αυτή τη χώρα.

ΙΡΑΝ 32.1
IRAN-roads-640
Οι θάνατοι από τροχαία στο Ιράν είναι κατανεμημένοι μεταξύ των οδηγών, των επιβατών, των πεζών και των ποδηλατών.

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 32.4
CENTRAL AFRICAN REPUBLIC-roads-640
Εδώ οι οδηγοί αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο να πέσουν θύματα ένοπλης ληστείας. Επιπλέον, η κακή ποιότητα των δρόμων αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια, αν και πολλοί από αυτούς είναι εντελώς απρόσιτοι κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών και την εποχή βροχών.

ΤΑΝΖΑΝΙΑ 32.9
TANZANIA-roads-640
Ο συνδυασμός έλλειψης σωστής διδασκαλίας οδήγησης και μη σωστά συντονισμένες εργασίες βελτίωσης των δρόμων έχει ως φυσικό επακόλουθο οι οδηγοί να μην οδηγούν σε ασφαλείς δρόμους. Εκεί, έχει παρατηρηθεί ότι αγνοούνται τα όρια ταχύτητας καθώς και η σωστή επιθεώρηση για την ασφάλεια των οχημάτων.

ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΚΟ 33.2
DEMOCRATIC REPUBLIC OF THE CONGO-roads-640
Πολλοί δρόμοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι χωματόδρομοι. Αυτό σημαίνει ότι οι πολλές και μεγάλες λακκούβες είναι ένα ζήτημα, καθώς και οι μεγάλοι λάκκοι από λάσπη, όπου πολλά οχήματα κολλάνε.

ΛΙΒΕΡΙΑ 33.7
LIBERIA-roads-640
Τραγικές οδικές συνθήκες και η ποσότητα των ενόπλων εγκληματιών σημαίνει ότι η οδήγηση στη Λιβερία είναι σοβαρά ανασφαλής. Ίσως η οδήγηση σε κεντρικούς δρόμους κατά τη διάρκεια της ημέρας μειώσει τον κίνδυνο, εγχειρήματα off-road κι ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι άκρως επικίνδυνα.

ΜΑΛΑΟΥΙ 35.0
MALAWI-roads-640
Η καναδική κυβέρνηση τονίζει τις υπάρχουσες κακές οδικές συνθήκες, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, καθώς και τον ανεπαρκή φωτισμό των δρόμων που αποτελούν βασικούς λόγους για τα τροχαία δυστυχήματα στο Μαλάουι.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ 36.2
THAILAND-roads-640
Υψηλές ταχύτητες, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης και οι νόμοι που δεν τηρούνται είναι ένα συνονθύλευμα που αυξάνει τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην Ταϊλάνδη. Η Chiang Mai CityNews αναφέρει ότι το αλκοόλ είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε ποσοστό έως 80% των ατυχημάτων και το 25% των θανάτων στους δρόμους.

ΛΙΒΥΗ 73.4
LIBYA-roads-640
Oι θάνατοι από οδήγηση καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον κατάλογο των αιτιών θανάτου στη Λιβύη. Καθοριστικό ρόλο παίζουν η απουσία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η  κυριαρχία οδηγών σε κατάσταση μέθης, αλλά και οι αμμοθύελλες που καθιστούν σχεδόν αδύνατο για να δει κανείς τους δρόμους.

NewsAuto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου