Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Επιλογές που θα σας κάνουν να μετανιώσετε μετά από χρόνια

Επιλογές που θα σας κάνουν να μετανιώσετε μετά από χρόνια
Μη φοβάστε την προσπάθεια και μην περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να δράσετε. Η ζωή είναι μικρή, γι' αυτό πριν προλάβετε να συμβιβαστείτε σε μία κατάσταση, σκεφτείτε καλά τι μπορεί να χάσετε από αυτόν το συμβιβασμό.
Έχετε διανοηθεί ποτέ πώς και πόσο οι αποφάσεις και οι επιλογές που κάνετε σήμερα μπορεί να σας κοστίσουν τα επόμενα χρόνια;




Αν όχι, τότε το παρακάτω άρθρο θα σας κάνει να αναλογιστείτε πολλά πράγματα και να συνειδητοποιήσετε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ευτυχήσετε, αρκεί να δώσετε προσοχή στις αποφάσεις και στις επιλογές που μπορούν να σας κρατήσουν πίσω και να σας κοστίσουν πολύ «ακριβά», ειδικά με την πάροδο των χρόνων!

Ποιες είναι αυτές;

Περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή

Δεν θα υπάρξει ποτέ η τέλεια και η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβετε δράση. Δεν θα υπάρξει ποτέ ο ιδανικός χρόνος για να ξεκινήσετε κάτι, να ξοδέψετε χρόνο με την οικογένειά σας, να γράψετε ένα βιβλίο, να αλλάξετε τις συνήθειες σας. Μόλις το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα εστιάσετε πιο εύκολα σε πιο ουσιαστικά πράγματα.

Είμαι πολύ κουρασμένος. Δεν έχω το χρόνο. Δεν είμαι ικανός. Κάποιος άλλος θα το κάνει. Είναι πολύ αργά τώρα. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Δεν είμαι ταλαντούχος. Δεν είμαι έτοιμος. Είμαι πολύ φοβισμένος. Κανείς δεν θα με βοηθήσει. Τι γίνεται αν αποτύχω; Δεν έχω κίνητρα. Δεν προτιμώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω τα χρήματα .. ακόμα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν δικαιολογίες και δικαιολογίες για να μην ξεκινήσετε κάτι. Όσο περισσότερο γεμίζετε το κεφάλι σας με ορθολογισμούς και κενές δικαιολογίες, τόσο λιγότερο χρόνο θα έχετε για να δράσετε.

Η αυτοκριτική και η αμφιβολία θα υπάρχουν πάντα, αλλά η μόνη λύση είναι να δράσετε και να ενεργοποιηθείτε ανεξάρτητα μ' αυτές και το μόνο σίγουρο είναι ότι μερικά χρόνια μετά θα αισθάνεστε ευγνώμονες και ευτυχισμένοι μ' όσα τολμήσατε να προσπαθήσετε.

Περιμένοντας να σας επιλέξουν

Είναι γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να διαφημίσουμε τον εαυτό μας και τη δουλειά μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να κάνετε κάποιον να παρατηρήσει τη δουλειά σας, μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.

Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μία δημόσια εικόνα για εσάς και αν είστε καλοί, τότε σίγουρα ο κόσμος θα σας αγαπήσει. Μπορεί οι οικονομικές απολαβές να μην έρθουν κατευθείαν αλλά η καθημερινή διαφήμιση που μπορείτε να κάνετε για τη δουλειά σας είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Η σημερινή εποχή σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε για να μπορέσετε να προσελκύσετε και να επηρεάσετε τον κόσμο. Δεν χρειάζεται καν να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Αυτό που χρειάζεστε μόνο είναι κάτι που θα σας κάνει να το πιστέψετε και να «παλέψετε» γι αυτό.

Μην σκέφτεστε πάρα πολύ το μέλλον. Χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε ήδη και απολαύστε τη δημιουργική εργασία. Εάν σκέφτεστε κάτι πάρα πολύ, πιθανότατα να το το «σκοτώσετε».

Μη ζείτε το όνειρο κάποιου άλλου

Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή είναι να ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Η δεύτερη μεγαλύτερη είναι να είστε ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι με αυτό και να μπορείτε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Η απόφαση να παραμείνετε αληθινοί και πιστοί στους δικούς σας στόχους και και στα δικά σας όνειρα είναι ο,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.

Δώστε χρόνο στα όνειρα σας και στους πόθους σας, ανεξάρτητα με το πόσο απασχολημένοι μπορεί να είστε.

Ο διάσημος ιδρυτής της Apple, Steve Jobs είχε πει κάποτε: «Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην το σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου... Μην αφήσετε τον θόρυβο των απόψεων άλλων ανθρώπων να πνίξει τη δική σας εσωτερική φωνή. Και το πιο σημαντικό, να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά σας και τη διαίσθησή σας. Αυτά γνωρίζουν πολύ καλά τι πραγματικά θέλετε να γίνετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».


Μη φοβάστε την προσπάθεια

Ο μεγαλύτερος λόγος που οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τα όνειρα τους ή δεν επιδιώκουν την επίτευξη των στόχων τους είναι γιατί φοβούνται να αποτύχουν ή επειδή δε βρίσκουν κάποιο κίνητρο.

Ο 6ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, John Quincy Adams,
είχε υποστηρίξει κάποτε: «Προσπαθήστε και αποτύχετε, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε».

Το πρόβλημα έρχεται από τη συνήθεια και από την ασφάλεια που μας παρέχει η συνήθεια. Είναι δύσκολο να αντισταθεί κάποιος σ'ένα σταθερό μισθό, μία σταθερή ρουτίνα. Το καινούριο πάντα μας τρομάζει και μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο άνετοι. Νιώθουμε «γυμνοί» αν κάποιος μας βγάλει από τα συνηθισμένα και φοβόμαστε να δούμε κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Θυμάστε το όνειρο που φοβόσασταν πολύ να κυνηγήσετε; Δεν είναι ποτέ αργά για να το δοκιμάσετε. Ποτέ μην χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε.

Ο διάσημος Αμερικανός σύμβουλος, επιχειρηματίας και συγγραφέας, Tony Robbins ανέφερε κάποτε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία πόσα λάθη κάνεις, ή πόσο αργά προχωράς, είσαι πάντα πιο μπροστά από κάποιον που δεν προσπαθεί...Η αργή πρόοδος είναι καλύτερη από ότι καμία ενέργεια. Μπορείτε να αλλάξετε μόνο, αν κάνετε μια προσπάθεια να κάνετε κάτι πραγματικά. Ό, τι κι αν κάνετε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε».

Μην τα παρατάτε γρήγορα

Αν έχετε αποτύχει στο παρελθόν αλλά δεν εγκαταλείψατε την προσπάθεια, τότε είστε πολύ πιο ισχυροί και δυνατοί από όσο νομίζετε.

Αν έχετε αποτύχει πρόσφατα και σκέφτεστε να τα παρατήσετε, μην το κάνετε. Τα εμπόδια πάντα θα υπάρχουν στο δρόμο μας και φυσικά πάντα θα υπάρχει διέξοδος. Απλά δεν το έχετε βρει ακόμη. Συνεχίστε την προσπάθεια.

Μάθετε από τα λάθη σας και μην απογοητεύεστε. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους εξαιτίας των αποτυχιών τους. Τελικά, παραιτούνται από τα όνειρά τους και συμβιβάζονται με κάτι που δεν τους κάνει ευτυχισμένους.

Πόσο επίμονοι είστε για την επιδίωξη των ονείρων και των στόχων σας στη ζωή; Ένα από τα σημαντικότερα μυστικά της επιτυχίας είναι να μπορεί κάποιος να ξεπερνά τις αμφιβολίες τους και τις αποτυχίες του. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε επιτυχημένος άνθρωπος που γνωρίζουμε σήμερα έχει και από μία ιστορία επιμονής και υπομονής να μοιραστεί μ' εμάς.

Το ερώτημα είναι ένα, εσείς πόσο μπορείτε να περιμένετε για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και ουσιαστική ζωή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου