Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μετά το σκάνδαλο με τις κόρες του

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μετά το σκάνδαλο με τις κόρες του
Οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται για τον Λε Ρου περίπου στην ηλικία των 15 με 16 ετών και συνολικά υπέγραψαν 14 και 10 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από το 2009 ως το 2016, με συνολικές απολαβές ύψους 55.000 ευρώ
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Ρου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, αφού παραδέχθηκε ότι προσέλαβε τις δύο του κόρες σε κοινοβουλευτικές θέσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, ωστόσο αρνήθηκε ότι ενήργησε παράνομα.




Το προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον Ματιάς Φεκλ τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών μετά την παραίτηση Λε Ρου.

Μιλώντας στη γαλλική σατιρική εκπομπή Quotidien ο Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα», όταν ήταν βουλευτής του Σεν-Σεν-Ντενί.

Σύμφωνα με την Quotidien, οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται για τον Λε Ρου περίπου στην ηλικία των 15 με 16 ετών και συνολικά υπέγραψαν 14 και 10 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από το 2009 ως το 2016, με συνολικές απολαβές ύψους 55.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου