Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Οι έξι φιναλίστ για την «πρώτη Γερμανίδα αστροναύτη»

Γερμανία: Οι έξι φιναλίστ για την «πρώτη Γερμανίδα αστροναύτη»
Η νικήτρια θα γράψει το όνομά της στην ιστορία και θα τεθεί σε τροχιά για 10 ημέρες σε αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το 2020
Τις έξι φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τη μοναδική και ιστορική θέση της πρώτης Γερμανίδας αστροναύτη, έδωσε στη δημοσιότητα η διαστημική υπηρεσία του Βερολίνου, προωθώντας ένα σχέδιο που έλαβε σάρκα και οστά μετά από την οικονομική προσφορά που κατέθεσαν ιδιώτες.




Υποψήφιες ήταν πάνω από 500 γυναίκες, οι οποίες είχαν δηλώσει συμμετοχή. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, καθώς η νικήτρια, εκτός της ιστορικής σημασίας που θα έχει για την ίδια και τη Γερμανία, θα ταξιδέψει για 10 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη, συμμετέχοντας σε αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το 2020.

Το εγχείρημα θα κοστίσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ και την οργάνωση έχει αναλάβει το ίδρυμα Κέσλερ, η ιδρυτής του οποίου είχε βάλει στόχο από παλιά να επιλεγεί η πρώτη γυναίκα από τη Γερμανία που θα ταξιδέψει στο διάστημα. Η Γερμανία ήταν από τις χώρες που ενώ έχουν συμμετοχή στα διαστημικά προγράμματα, δεν είχε επιλεγεί ποτέ γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου