Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μποτσουάνα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την «αφρικανική Ελβετία»

Μποτσουάνα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την «αφρικανική Ελβετία»
Ηγέτης στην εξόρυξη διαμαντιών και πρωτεύουσα του σαφάρι. Έχει καταφέρει να αποφύγει για δεκαετίες τους εμφύλιους πολέμους που μαστίζουν τις γειτονικές χώρες
Θεωρείται η πρωτεύουσα του σαφάρι. Βρίσκεται στην Νότια Αφρική και περισσότερα από τα 8/10 του εδάφους της καλύπτονται από την έρημο Καλαχάρι.




Πρωτεύουσα της είναι το Γκαμπόρονε με πληθυσμό περίπου 400.000 ανθρώπων, ενώ όλη οι χώρα έχει λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια. Είναι γνωστή και ως η «Ελβετία της Αφρικής», αφού έχει καταφέρει να αποφύγει για δεκαετίες τους εμφύλιους πολέμους που μαστίζουν τις γειτονικές χώρες.



Η μεγάλη εξόρυξη διαμαντιών την έχει κάνει ηγέτη στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ τα πανέμορφα τοπία της είναι ιδανικά για σαφάρι, με την μοναδική της άγρια ομορφιά να παραμένει ανεπηρέαστη από την πρόοδο και την ανθρώπινη παρέμαβαση, κάτι που μαγεύει του τουρίστες.



Ένα από τα σημαντικά φυσικά αξιοθέατα είναι το δέλτα του ποταμού Okovango, που σφύζει από ζωή, ενώ είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό δέλτα στον κόσμο, που δεν εκβάλει σε κάποια θάλασσα αλλά χάνεται στην έρημο Καλαχάρι. Γύρω από το πανέμορφο δέλτα, βρίσκεται το πάρκο Moremi, που «κατοικείται» από ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και αντιλόπες. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα ζώα κάνοντας μια βόλτα με κανό.



Το Εθνικό Πάρκο Chobe, από την άλλη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό άγριων ζώων στην Αφρική. Μόνο τα κοπάδια ελεφάντων φτάνουν τα 500.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου