Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο
Κλειστή επί ώρες η Πειραιώς που είχε πλημμυρίσει στη συμβολή της με την Χαμοστέρνας - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες - Διακοπές ρεύματος σε Πειραιά και άλλες περιοχές της Αττικής
Νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του, όπως είχε προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της.




Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά, κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά έχει προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα Γαλάτεια, που έχει βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου.

Στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες δίνεται η θέση της «Γαλάτειας» και οι βροχές που θα προκαλέσει το μεσημέρι του Σαββάτου 11/03 και το πρωί της Κυριακής 12/03.

Προβλήματα στην Αττική
Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συννεφιά και έντονες βροχοπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Αττικής.

Στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι και την Πέτρου Ράλλη, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει συσσωρευτεί, πραγματοποιείται εκτροπή οχημάτων.

Η δυνατή βροχή, που πέφτει εδώ και αρκετές ώρες, έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο, την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση η πυροσβεστική έχει κληθεί να απεγκλωβίσει ανθρώπους που εξαιτίας των διακοπών, κλείστηκαν σε ασανσέρ.

Νωρίς το πρωί υπήρχαν επίσης κλήσεις για κοπές δέντρων που δημιούργησαν προβλήματα σε κατοίκους.

Η Γαλάτεια το Σάββατο


Η πρόβλεψη για Κυριακή



Με αλυσίδες τα αυτοκίνητα στο Καρπενήσι
Χιονίζει, από νωρίς το πρωί, από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι και λίγο μετά το τουνελ. Αστυνομικοί του Α.Τ. Μακρακώμης βρίσκονται λίγο πριν τον Τυμφρηστό και ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η κυκλοφορία προς το Καρπενήσι γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Αλυσίδες επίσης θα χρειαστούν και οι οδηγοί που θα κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο προς Κρίκελο ή Φιδάκια Ευρυτανίας.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους και τις επόμενες ώρες το εθνικό δίκτυο θα είναι καθαρό και η κυκλοφορία θα γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Καλύτερα τα πράγματα στον Σπερχειό
Πολλές καλλιέργειες στον κάμπο της Λαμίας καταστράφηκαν από τα νερά του Σπερχειού που πλημμύρισε, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε και στη δυτική Φθιώτιδα, από την ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού της Οίτης.

Τα νερά του Σπερχειού υποχώρησαν στον Φραντζομυλο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο δρόμο Λαμίας - Φραντζή, ωστόσο η τροχαία είναι σε επιφυλακή αν χρειαστεί να παρέμβει ξανά, για να μην κινδυνέψουν διερχόμενοι οδηγοί και επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου