Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Επικήρυξαν για 3.000 ευρώ τον ασυνείδητο που σκοτώνει αδέσποτα στη Ραφήνα

Με το ποσό των 3.000 ευρώ επικήρυξε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου «Πήγασος» τον δολοφόνο σκυλιών, ο οποίος έχει εκτελέσει εν ψυχρώ μέχρι σήμερα οκτώ αδέσποτα
στην περιοχή, σε διάρκεια τριών ετών, με τελευταίο θύμα ένα σκυλάκι που σκοτώθηκε μέσα σε οικισμό, στις 22 Φεβρουαρίου.




Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι παρά τις συνεχείς καταγγελίες του στις αρμόδιες Αρχές, δεν επέδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον και τονίζει:

«Η «Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας – Πικερμίου» , το Δ.Σ., και όλα τα μέλη του, θέλουν να εκφράσουν τη βαθιά τους οδύνη, αλλά και την αγανάκτησή που νιώθουν, για τη δολοφονία αδέσποτων ψυχών, που εκτελεί κατά συρροή αδίστακτος ψυχικά άρρωστος άνθρωπος.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές, όπως η ομαδική εξόντωση ανήμπορων και αδύναμων ζώων, ως πρόκληση για τον πολιτισμό της πόλης μας. Η πρόκληση αυτή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού μέσα σε χρονικό διάστημα 3 ετών έχουν δολοφονηθεί με όπλο, οκτώ αδέσποτα σκυλάκια. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, εξοργισμένους και συγκλονισμένους γι αυτό και την καταδικάζουμε δημόσια.

Ζητάμε να ενωθούν οι δυνάμεις μας, με την Δημοτική και Αστυνομική Αρχή, που μέχρι τώρα επέδειξαν χαλαρή στάση, μη εκτιμώντας σωστά το μέγεθος του προβλήματος, ώστε να εντοπιστεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι και να έχουν παραδειγματική τιμωρία για αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις.
ααα
Η προστασία των ζώων, μας αφορά όλους για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να αφυπνιστούν και να δώσουν πληροφορίες, ώστε να βοηθήσουν με κάθε τρόπο για τον εντοπισμό του δράστη, ανεξάρτητα από τον τρόπο που διαλέγει ο καθένας να εκφραστεί και να προσεγγίσει επιμέρους θέματα που άπτονται της φιλοζωίας. Και να μη ξεχνάμε, ότι άνθρωπος που στρέφεται με οποιαδήποτε μορφή βίας απέναντι στα ζώα, με την ίδια ευκολία θα στραφεί ενάντια στον γείτονα, τον φίλο, το παιδί μας.

Προτείνουμε επίσης, να κατατεθούν προτάσεις φιλοζωικών σωματείων και μεμονωμένων πολιτών, προς διαβούλευση, σε συνεργασία με τη δημοτική και αστυνομική αρχή της πόλης μας, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε αυτό το θέμα που μας έχει συγκλονίσει και που έχει αρχή και μέση, αλλά ακόμα δεν έχουμε το τέλος.

Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας – Πικερμίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου