Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου : ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒAΝΕΙ ΤΙ – ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜEΝΟΥΝ – ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟYΝ

Τα “πάνω κάτω” φέρνει στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου η προεκλογική συμφωνία για διαρχία στηΔημαρχία, μεταξύ Βασίλη Πιστικίδη και Ευάγγελου Μπουρνούς. Καραμπόλες, εκπλήξεις και
ανατροπές λοιπόν στα μισά της θητείας της Δημοτικής Αρχής όμως όπως λένε και οι περισσότεροι στα πηγαδάκια εντός και εκτός Δήμου: «Οι συμφωνίες είναι συμφωνίες και πρέπει να τηρούνται απ’ όλους»!




H POLIS σε αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει όλα τα νέα πρόσωπα που τοποθετούνται σε θέσεις κλειδιά αλλά και τις σημαντικότερες αλλαγές σε κεντρικά πόστα του Δήμου.
Ήδη μετά την εκλογή Μπουρνούw από το Δημοτικό συμβούλιο, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντα του ως νέος Δήμαρχος, και αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους στενούς συνεργάτες του, που ήδη γνωρίζουμε και σας μεταφέρουμε. Ο πρώην Δήμαρχος πλέον, Βασίλης Πιστικίδης αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του Δήμου.
Ποιοι παραμένουν
Στις θέσεις των Αντιδημάρχων παραμένουν οι: Δήμητρα Τσεβά,  Αντώνης Παλπατζής και Παναγιώτης Καλφαντής. Οι τρεις τους συνεχίζουν το έργο που έχουν ξεκινήσει το οποίο κρίθηκε θετικά από Πιστικίδη και Μπουρνούς.
Οι ακριβείς αρμοδιότητες τους θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
Ο Γιώργος Χαχολάκης από τη θέση τουΠροέδρου του ΝΠΔΔ Φίλιππου Καβουνίδη αναλαμβάνει, όπως είχαμε ήδη γράψει, θέση Αντιδημάρχου.
Ποιοι αποχωρούν
Αποχωρεί ο Γιώργος Κοκκόλης στη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Σάββας Αραπκιλής.
Στην κομβική θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Μώρος ο οποίος, μετά την παραίτηση Πιστικίδη, μπαίνει ως πρώτος επιλαχών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντικαθιστά τον Δημήτρη Μοισοκίλη, ο οποίος μετά από 2,5 χρόνια στη θέση αυτή αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη τόσο με την εμβληματική παρουσία του όσο και στο συντονισμό των συνεδριάσεων.
Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
Σε ότι αφορά τα Νομικά Πρόσωπα καταγράφονται δύο σημαντικές αλλαγές και μια μεγάλη έκπληξη στον ΔΟΠΑΠ αφού και αυτή τη φορά θα τηρηθεί η «παράδοση», καθώς τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει μη εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Δουβίτσας θα παραμείνει, όμως με πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ τον Σπύρο Λουκάτο ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν απλό μέλος του ΔΣ του Οργανισμού.
Στο «Φίλιππο Καβουνίδη» πρόεδρος τοποθετείται η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος Μαρία Μάρκου.
Εύλογες απορίες
Πάντως ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά, το οποίο αναμένεται να ξεδιαλύνει οσονούπω, είναι ποιος τυπικά θα αναλάβει υπεύθυνος οικονομικών του Δήμου.
Τη θέση αυτή έως τώρα επί θητείας δηλ. Πιστικίδη την είχε ο κ. Μπουρνούς ο οποίος τώρα αναλαμβάνει τη Δημαρχία.
Πάντως όποιος και να είναι ο επικεφαλής η λέξη τυπικά ταιριάζει γάντι, αφού ουσιαστικά… άλλος θα έχει τη διαχείριση.
POLIS/Πάνος Δρίβας - www.rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου