Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πέντε κακές συνήθειες με την πιστωτική σας κάρτα

Οι πιστωτικές κάρτες μπορεί να είναι σημαντικά χρηματοοικονομικά εργαλεία. Η υπεύθυνη χρήση τους μπορεί να σας βοηθήσει να αγοράσετε αυτά που θέλετε και ταυτόχρονα να κερδίζετε μπόνους.
Τα προβλήματα με την πιστωτική κάρτα, ωστόσο, προκύπτουν όταν γίνονται τα παρακάτω λάθη.




1. Απρόσεκτη χρέωση
Σίγουρα, το να βάλετε όλα σας τα έξοδά στην πιστωτική σας κάρτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταθέσετε τις αμοιβές. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτή τη χρέωση, εφ' όσον το κάνετε με υπευθυνότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρεώνετε την κάρτα με ό, τι μπορείτε πραγματικά να αντέξετε οικονομικά και να κάνετε τις πληρωμές σας εγκαίρως.
Πώς να αποβάλλετε αυτή τη συνήθεια: Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό και μείνετε πιστοί σε αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το ποσό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
2. Πληρώστε μόνο το ελάχιστο της καταβολής
Υπάρχουν φορές που τα έξοδα πρέπει να πληρωθούν μια φορά και απλά δεν μπορείτε να αποπληρώσετε την κάρτα πλήρως.
Πώς να αποβάλλετε αυτή τη συνήθεια: Ακόμα και αν δεν μπορείτε να πληρώσετε την κάρτα σας πλήρως για μερικούς μήνες, να θέσετε ως στόχο και να εργαστείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα το να αποφύγετε την προσθήκη νέας χρέωσης στην κάρτα, ενώ προσπαθείτε να την εξοφλήσετε.
3. Το να ξεχάσετε μια πληρωμή
Όταν δεν πληρώσετε μια πληρωμή σας στο ακέραιο, θα καταλήξετε να πληρώσετε τόκους σε αυτά που ήδη χρωστάτε.
Πώς να αποβάλλετε αυτή τη συνήθεια: Αν έχετε κάποιο πρόβλημα στο να θυμάστε πότε είναι η πληρωμή σας, βάλτε το υπενθύμιση στο κινητό σας τηλέφωνο ή εξετάστε τη δημιουργία αυτόματης πληρωμής. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε έλλειψη κεφαλαίων, φτιάξτε το χρονοδιάγραμμα της αμοιβής σας.
4. Το να αγνοείτε κάθε είδους επιβράβευση από την πιστωτική
Αν έχετε κάποιο είδος ανταμοιβών από πιστωτικές κάρτες, είτε ταξίδια, είτε επιστροφή μετρητών ή κάτι άλλο, μην τα αφήνετε να πηγαίνουν χαμένα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν η κάρτα σας έχει ετήσια συνδρομή. Να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα για να γνωρίζετε τους κανόνες για την κάρτα σας.
Πώς να αποβάλλετε αυτή τη συνήθεια: Βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τους περιορισμούς της κάρτας σας και απλά χρησιμοποιείστε τους πόντους σας.
5. Το να μη ξέρετε πώς η χρήση της κάρτας σας έχει αντίκτυπο στην πίστωσή σας
Μπορεί να αισθάνεστε ότι χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα με υπευθυνότητα. Άλλωστε πληρώνετε τη δόση σας κάθε μήνα και συνήθως το κάνετε στο ακέραιο. Αλλά αν δεν έχετε ποτέ επανεξετάσει το πιστωτικό σας προφίλ ή το κάνετε σπάνια, μπορεί να αγνοήσετε ορισμένα προβλήματα που βλάπτουν το σκορ σας.
Πώς να αποβάλλετε αυτή τη συνήθεια: Επανεξετάστε τις πιστωτικές σας αναφορές τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ψάξτε για τυχόν λάθη που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βαθμολογία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου