Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Νέο σκάνδαλο: Η Fiat Chrysler κατηγορείται ότι «πείραξε» το λογισμικό 104.000 αυτοκινήτων

Νέο σκάνδαλο: Η Fiat Chrysler κατηγορείται ότι «πείραξε» το λογισμικό 104.000 αυτοκινήτων
Μετά το σκάνδαλο που έγινε γνωστό με την ονομασία Dieselgate, τώρα οι ΗΠΑ κατηγορούν την Fiat Chrysler ότι παραποίησε το λογισμικό 104.000 αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ που παρήγαγε ώστε να εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών αερίων
Την κατηγορία σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler ότι παραποίησε το λογισμικό 104.000 αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ που παρήγαγε ώστε να εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών αερίων, εφαρμόζοντας μια στρατηγική παρόμοια με αυτή της Volkswagen, απήγγειλαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.




«Η αποτυχία του να αποκαλύψει το λογισμικό που επηρεάζει τις εκπομπές αερίων στη μηχανή ενός αυτοκινήτου είναι μια σοβαρή παραβίαση του νόμου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβής ρύπανση του αέρα που αναπνέουμε» είπε η Cynthia Giles, υπάλληλος της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε δήλωσή της.

Μετά την αποκάλυψη της είδησης η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας κατρακυλά καταγράφοντας πτώση άνω του 16%.

Το Σεπτέμβριο του 2015 η Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος είχε υποστηρίξει ότι θα επανεξετάσει όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα τις ΗΠΑ μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το παραποιημένο λογισμικό της Volkswagen. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να καταφέρει να αφήσει πίσω το σκάνδαλο, που έγινε γνωστό με την ονομασία Dieselgate, ομολόγησε την ενοχή της στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και συμφώνησε να καταβάλει 22 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις και πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου