Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Γαλλία: Οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοήσουν email του αφεντικού όταν δεν είναι στη δουλειά

Γαλλία: Οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοήσουν email του αφεντικού όταν δεν είναι στη δουλειά
Στόχος του νέου νόμου είναι να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να έχουν άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά όταν απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους
Σου στέλνει το αφεντικό στις 10 το βράδυ email για τη δουλειά; Είναι δικαίωμά σου να το αγνοήσει. Είναι Σάββατο βράδυ και συνάδελφός σου θέλει να σε ρωτήσει κάτι για τη δουλειά;




Μπορεί να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα. Όλα αυτά βέβαια αν εργάζεσαι στη Γαλλία.
Σύμφωνα με νόμο οι εργαζόμενοι στη Γαλλία έχουν το δικαίωμα όταν δεν εργάζονται να κατεβάζουν ρολά και να μην απαντούν σε emails.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian o νέος νόμος για την απασχόληση απαιτεί από γαλλικές εταιρείες με περισσότερους από 50 υπαλλήλους να σταματήσουν να «ενοχλούν» τους υπαλλήλους τους εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.

Στόχος του νέου νόμου είναι να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να έχουν άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά όταν απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους.

«Οι εργαζόμενοι αφήνουν φυσικά το γραφείο, αλλά δεν αφήνουν την εργασία τους. Παραμένουν συνδεδεμένοι με ένα είδος ηλεκτρονικού λουριού σαν αυτά που φορούν τα σκυλιά», λέει χαρακτηριστικά ο Benoit Hamon, μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος και πρώην υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου